x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au furat moaştele Sfântului Nectarie!

Au furat moaştele Sfântului Nectarie!

05 Mai 2010   •   00:00
Au furat moaştele Sfântului Nectarie!

Patru bărbaţi au reuşit să plece, în această dimineaţă, de la biserica Radu Vodă din Capitală cu...moaştele Sfântului Nectarie. Cei patru au intrat prin efracţie în biserică şi au furat o sumă mică de bani şi mai multe obiecte, printre care şi moaştele Sfântului, păstrate în biserica din sectorul patru al Capitalei încă din anul 2000.

Moaştele nu le-au purtat noroc însă hoţilor, trei dintre ei fiind prinşi la aproximativ 100 de metri de biserică. Al patrulea a reuşit să fugă, dar poliţiştii l-au identificat şi îl caută acum. Potrivit unor surse din Poliţie, aceasta este student la teologie, el fiind cel care le-a dat tovarăşilor săi "pontul" să fure moaştele. Mai mult, studentul le-a spus că ei trebuie doar să se "ocupe" de treabă, că mai departe se va ocupa el de "afacere".

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că moaştele Sfântului Nectarie şi suma de bani au fost recuperate şi predate Bisericii Radu Vodă.

"Suspecţii au venit cu două maşini cu numere de înmatriculare de Prahova şi după ce au forţat uşa bisericii au sustras o sumă mică de bani şi moaştele Sfântului Nectarie. Au luat cutia milei în care erau bani, dar cu moaştele nu ştim ce intenţionau să facă. Vom stabili în urma cercetărilor", a declarat Ciocan.

Mănăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, are ca protector, din 2002, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Părticele din moaştele Sfântului Nectarie, dăruite stareţiei în 2001, sunt aşezate într-o raclă în partea dreaptă a bisericii, sub un baldachin. Sfântul Nectarie, considerat vindecător de cancer, este prăznuit în 9 noiembrie.


×
Subiecte în articol: observator