x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au înfruntat frontierele nămeţilor. 92 de copii salvaţi din zăpadă de poliţiştii de frontieră în estul ţării

Au înfruntat frontierele nămeţilor. 92 de copii salvaţi din zăpadă de poliţiştii de frontieră în estul ţării

de Cristinel C. Popa    |    13 Dec 2012   •   13:04
Au înfruntat frontierele nămeţilor. 92 de copii salvaţi din zăpadă de poliţiştii de frontieră în estul ţării
Microbuze şcolare în care se aflau zeci de şcolari au fost deszăpezite iar copiii au fost transportaţi la loc sigur cu ajutorul lucrătorilor MAI

Eroi în zăpadă. Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au intervenit pentru deszăpezirea a 20 de autovehicule în care se aflau 92 de persoane blocate în zăpadă. În apropierea punctului vamal Stânca se împotmolise ieri un microbuz şcolar plin cu elevi. Cei 19 şcolari care se aflau în maşină trebuiau să ajungă în localitatea Ripiceni, însă autovehiculul a rămas blocat din cauza zăpezii abundente. Microbuzul a fost tractat cu ajutorul a două autospeciale până în parcarea liceului din Ştefăneşti, unde a rămas până la deblocarea căii de rulare. Pe drum, cele două autoturisme ale poliţiei au intervenit pentru a scoate din zăpadă încă două autovehicule în care se aflau şase persoane, care au fost direcţionate către oraşul Ştefăneşti.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră de la punctul vamal Româneşti au intervenit pentru a evacua dintr-un microbuz şcolar 25 de copii. Aceştia se deplasau spre domiciliu, dinspre Ştefăneşti spre Santa Mare, autovehiculul în care se aflau şi-a oprit înaintarea din cauza precipitaţiilor masive. Cei 25 de copii au fost conduşi şi cazaţi la sediul Serviciului Poliţţiei de Frontieră Româneşti. “În zona localităţii Româneşti, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru deblocarea şi a unui alt microbuz şcolar, dar în care nu se aflau copii, care  se deplasa spre Santa Mare. Un alt echipaj format din poliţişti de frontieră de la SPF Româneşti, împreună cu poliţişti şi reprezentanţi locali au intervenit de asemenea pentru deblocarea unui autoturism în care se aflau trei persoane şi au reuşit aducerea acestora în oraşul Ştefăneşti.
 
Pacienţi care necesitau tratament prin dializă, blocaţi între nămeţi
 
De asemenea, persoane care necesitau tratament prin dializă au rămas blocaţi în zăpadă. La Răducăneni (Iaşi) poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au intervenit cu o autospecială pe drumul judeţean 244 pentru a deszăpezi o autospecială sanitară, care transporta două persoane ce trebuiau să ajungă la un spital din Iaşi pentru a li se efectua dializă. Poliţiştii de frontieră au preluat persoanele şi le-au transportat în localitatea Răducaneni, de unde au fost preluate de un echipaj SMURD. În aceeaşi zonă au fost ajutate alte zeci de persoane printre care şi copii pentru a ajunge la domiciliu. Aceştia se deplasau fie spre Iaşi, fie spre localităţi învecinate, cei care au avut nevoie fiind transportaţi la spital. “Una dintre acestea, o persoană în vârstă de 70 ani avea antecedente, mai precis avusese un atac cerebral”, ne-a spus inspector principal de poliţie Denis Lazăr.
 
 
Se blocaseră cu “sacii” de bani în drum
 
Şi poliţiştii de frontieră din Vaslui s-au aflat la înălţime pe baricadele zăpezii. “Angajaţi ai serviciului Serviciului Poliţiei de Frontieră Berezeni care îşi executau misiunile specifice, au intervenit cu forţe şi mijloace proprii pe sectorul de drum situat între localităţile Berezeni şi Vetrişoaia pentru deblocarea din nămeţi a nouă autovehicule, în care se găseau 17 persoane. În jurul orei 14.30, un echipaj poliţienesc din cadrul aceluiaşi sector, care executa misiunea de patrulare în zona vamală pe raza localităţii Vetrişoaia a intervenit  pentru transportul a nouă elevi surprinşi de viscol pe DN 24 A, în timp ce se deplasau pe jos din localitatea Vetrişoaia şi unde frecventează cursurile Liceului Tehnologic “Petru-Rareş”, către localitatea de domiciliu, Berezeni. “Tot ieri seară, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au intervenit la ieşirea din Botoşani, în localitatea Baisa, pentru a deszăpezi o autospecială ce transporta  valori şi în care se aflau trei persoane. Autospeciala şi cei trei agenţi au fost adăpostiţi la sediul STPF Botoşani”, a spus inspector principal de poliţie Minodora Răcnea.

×
Subiecte în articol: nameti zăpadă politisti frontiera