x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Audienţa de la Gala Bute a scăzut dramatic. Frunza Elenei Udrea se vede pe gaura cheii

Audienţa de la Gala Bute a scăzut dramatic. Frunza Elenei Udrea se vede pe gaura cheii

de Vali Blanaru    |    07 Iul 2011   •   21:00
Audienţa de la Gala Bute a scăzut dramatic. Frunza Elenei Udrea se vede pe gaura cheii

Socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa. Ministerul doamnei Udrea a alocat 2 milioane de euro pentru promovarea brandului de tara prin intermediul Galei Bute, apreciind ca audienta evenimentului va depasi de opt ori nivelul-record al ultimului meci de la Montreal al boxerului roman.

Ministerul cita la 50 de milioane de abonati evenimentul din Canada in care a investit 75.000 de euro. In referatul de oportunitate al finantarii cu 2 milioane de euro pentru celebra frunza se sconteaza pe o audienta-record. Organizatorul galei, Rudel Obreja, avansa ca me­ciul va fi urmarit de 400 de milioane de telespectatori, in direct si in reluare. S-a spus ca transmisia va fi preluata de 50 de tari. Pentru com­paratie, meciul pentru titlul mondial la categoria grea, transmis saptamana trecuta, a fost urmarit in 150 de tari.

Exista insa date care prefigureaza o audienta mult mai redusa pentru Gala de la Bucuresti. Potrivit GSP.ro, evenimentul de sambata seara va fi transmis doar in opt tari, in SUA urmand sa fie difuzat un rezumat al meciului lui Bute. Lovitura grea pentru promovarea frunzei!

Nici in tara lucrurile nu stau mai bine. Aparitia Elenei Udrea langa Lu­cian Bute a produs o serie de reactii critice venite din partea unor analisti sau oameni politici. Udrea a lasat im­presia ca vrea sa confiste gloria spor­tiva a campionului roman pentru cauza portocalie. In plus, au aparut o serie de suspiciuni si de nedumeriri legate de finantarea galei si de corectitudinea cheltuirii banilor. Firma organizatoare este un SRL obscur cu un singur angajat si apartine lui Rudel Obreja, in acelasi timp si presedinte al Federatiei Romane de Box, suspendata o data cu seful ei din boxul mondial de amatori.

Multi lideri din PDL ezita sa participe la meci de frica unor posibile reactii adverse ale publicului, asa cum au patit presedintele Basescu, premierul Boc si Elena Udrea. Multe din­tre fotoliile VIP vor ramane neo­cu­pate sau pe ele vor sta inlocuitori ai demnitarilor. Nici macar Fune­riu, in calitate de ministru al Sportului, nu stie daca va participa. S-a ajuns in si­tuatia pe care o prezenta Cezar Pre­da: "Nu vom putea iesi din casa sa nu dam ochi cu vecinul".

×
Subiecte în articol: lucian bute gala bute