x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aurescu, anunț despre intrarea României în Schengen: Nu există schimbări de poziție din partea Suediei

Aurescu, anunț despre intrarea României în Schengen: Nu există schimbări de poziție din partea Suediei

16 Noi 2022   •   12:43
Aurescu, anunț despre intrarea României în Schengen: Nu există schimbări de poziție din partea Suediei

Nu există nicio schimbare de poziție din partea guvernului suedez actual în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, a declarat miercuri ministrul român de Externe Bogdan Aurescu.

„După cum știți este vorba de un partid de opoziție din Suedia, Partidul Social Democrat, care a manifestat anumite rezerve. Noi am fost în contact și suntem în contact cu Guvernul suedez, am discutat inlusiv duminică și luni în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de mai multe ori cu omologul meu suedez care m-a asigurat că Guvernul seuedez susține pe deplin aderarea României la spațiul Schengen”, a declarat Bogdan AUrescu.

Conform acestuia, nu există nicio schimbare de poziție din partea guvernului suedez actual, așa cum nici guvernul anterior suedez, care era condus de Partidul Social Democrat, nu a spus niciodată că are o opoziție față de aderarea României la spațiul Schengen.

Întrebat despre poziția Olandei, ministrul Bogdan Aurescu a spus: „Continuăm de asemenea demersurile noastre și pe lângă partea olandeză, de îndată ce vom avea noutăți, cu siguranță le vom prezenta”.

El a spus că România este pregătită din pucnt de vedere tehnic să adere la spațiul Schengen.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bogdan aurescu schengen Suedia