x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aurescu: În Fâşia Gaza există în jur de 320 - 350 de cetăţeni români. Nu am primit cereri de asistenţă consulară

Aurescu: În Fâşia Gaza există în jur de 320 - 350 de cetăţeni români. Nu am primit cereri de asistenţă consulară

16 Mai 2021   •   15:00
Aurescu: În Fâşia Gaza există în jur de 320 - 350 de cetăţeni români. Nu am primit cereri de asistenţă consulară
Sursa foto: Hepta

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe a declarat că în Fâşia Gaza se află în jur de 320 - 350 de cetăţeni români, misiunile diplomatice din regiune au instrucţiuni să se pregătească pentru a le acorda sprijin, însă, până în acest moment, nu au fost primite cereri de asistenţă consulară din partea românilor aflaţi în zona de conflict.

"Noi am condamnat ferm aceste tiruri de rachete care vin din Fâşia Gaza peste zone locuite de civili în Israel. Ne-am exprimat în mod profund regretul pentru pierderile de vieţi omeneşti şi speranţa că aceste pierderi de vieţi omeneşti nu se vor mai produce. Din păcate, văd că în continuare există astfel de situaţii. De asemenea, am decis convocarea unui task-force la nivelul MAE, care să monitorizeze foarte atent situaţia şi care să elaboreze eventuale linii de acţiune pentru a sprijini cetăţenii români, dacă situaţia se agravează şi mai mult", a afirmat Aurescu, duminică, la Prima TV.

×
Subiecte în articol: bogdan aurescu