x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aurescu: Valorile noastre comune sunt serios ameninţate de la un capăt la altul al spaţiului francofon

Aurescu: Valorile noastre comune sunt serios ameninţate de la un capăt la altul al spaţiului francofon

20 Mar 2022   •   15:00
Aurescu: Valorile noastre comune sunt serios ameninţate de la un capăt la altul al spaţiului francofon

Francofonia este o comunitate de valori, dar din cauza războiului lansat de Rusia în Ucraina, valorile comune sunt ameninţate de la un capăt la altul al spaţiului francofon, din Europa de Est până în Africa de Vest, afirmă ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei.

"În fiecare an, la 20 martie, sărbătorim Ziua Internaţională a Francofoniei. Francofonia reuneşte astăzi 88 de state şi guverne într-o comunitate care depăşeşte promovarea utilizării limbii franceze. Francofonia este o comunitate de valori care priveşte cu responsabilitate către Francofonia viitorului, într-o lume pe care ne-o dorim sigură, liberă, democratică şi unită, bazată pe respectul dreptului internaţional şi cooperarea multilaterală, o lume a păcii, cooperării, dezvoltării durabile, o lume în armonie cu mediul înconjurător şi respectuoasă cu natura. Din păcate, valorile noastre comune sunt serios ameninţate de la un capăt la altul al spaţiului francofon, din Europa de Est până în Africa de Vest", spune ministrul Aurescu în mesaj, potrivit unui comunicat.

×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu