x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autopsia ursului ucis în Dâmboviţa s-a încheiat. Animalul era cel care a ucis o persoană şi suferea, într-adevăr, de turbare

Autopsia ursului ucis în Dâmboviţa s-a încheiat. Animalul era cel care a ucis o persoană şi suferea, într-adevăr, de turbare

de Agerpres    |    16 Sep 2012   •   09:53
Autopsia ursului ucis în Dâmboviţa s-a încheiat. Animalul era cel care a ucis o persoană şi suferea, într-adevăr, de turbare

UPDATE 16:00 - Ursul impuscat de vanatori in judetul Dambovita este cel care a ucis o persoana si a atacat alte doua, a confirmat seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dambovita, Sandu Tolea.

Acesta a adaugat ca ursul era, intr-adevar, turbat.

.........

Primele rezultate care vor arata daca ursul care a fost impuscat in noaptea de sambata spre duminica a avut sau nu rabie vor fi date publicitatii peste cateva ore, autopsia fiind deja finalizata.

Animalul a fost impuscat, dupa ce zona a fost survolata de un elicopter al MAI cu termoviziune, pentru ca patrupedul sa fie localizat.

Directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Dambovita, Sandu Tolea, a declarat ca probe din continutul stomacal, par si unghii sunt prelevate pentru a vedea daca acesta este ursul care a atacat. Acestea vor fi trimise la Institutul Criminalistic din Bucuresti.

Tolea a precizat ca nu este foarte concludent continutul stomacal, pentru ca din momentul atacului si pana la momentul uciderii au trecut peste zece ore, timp in care digestia s-a produs.

El a adaugat ca au fost gasite urme de sange pe blana ursului.

Un batran de 71 de ani a fost ucis, sambata, dupa ce a fost atacat de un urs in timp ce culegea prune, in livada, cu alte trei persoane, in localitatea Dealu Frumos, din comuna damboviteana Pietrosita.

Alte doua persoane, o femeie si un barbat, au fost ranite, la Buciumeni, sambata dupa-amiaza.

Zeci de politisti si jandarmi au fost mobilizati in zona pentru a informa si preveni populatia sa ramana la domiciliu si sa renunte la activitatile agricole pana la prinderea animalului deosebit de periculos.

Vanatorii au impuscat un urs in zona localitatii dambovitene Pietrosita, iar autoritatile incearca sa stabileasca daca este vorba despre animalul care a atacat sambata cele trei persoane.

Conform Politiei Dambovita, ursul a fost impuscat la marginea localitatii Pietrosita, pe malul raului Ialomita. Un vanator aflat in patrulare prin zona a auzit caini latrand, iar in momentul in care s-a apropiat de locul respectiv si a aprins lanterna a vazut ursul si l-a impuscat.

×
Subiecte în articol: urs turbat