x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritatea Navală Română vrea suplimentarea parcului auto cu 10 autovehicule

Autoritatea Navală Română vrea suplimentarea parcului auto cu 10 autovehicule

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2024   •   22:30
Autoritatea Navală Română vrea suplimentarea parcului auto cu 10 autovehicule

Autoritatea Navală Română (ANR) transmite, meircuri, că își dorește suplimentarea parcului auto cu 10 autovehicule pentru a răspunde cerințelor operaționale crescute și pentru a îmbunătăți eficiența activităților instituției.

ANR transmite că deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a Ordinului ministrului transporturilor și infrastructurii pentru stabilirea parcului auto normat al Autorității Navale Române are ca scop calibrarea parcului auto al Autorității Navale Române în funcție de necesar.

„Astfel, dorim suplimentarea acestui parc auto cu 10 autovehicule pentru a răspunde cerințelor operaționale crescute și pentru a îmbunătăți eficiența activităților instituției. În prezent, Autoritatea Navală Română deține un parc auto format din 81 autoturisme pentru inspecții și control și 5 autospeciale cisterne de transport combustibil. Acest număr de autovehicule, stabilit în anul 2006, nu mai corespunde necesităților actuale ale ANR”, arată Autoritatea.

ANR subliniază că autovehiculele aflate în proprietatrea ANR sunt monitorizate prin GPS, ceea ce exclude folosirea acestora în scopuri personale. Totodată, ANR mai arată și că pe durata concediilor de odihnă, autoturismele sunt staționate la sediul instituției.

„În acest moment, se dorește doar stabilirea cadrului legal pentru suplimentarea pe viitor a parcului auto necesar. În momentul în care se va decide achiziționarea acestor autovehicule, procedura se va desfășura conform legislației în vigoare”, arată ANR.

ANR precizează că Autoritatea Navală Română este o instituție publică finanțată integral din venituri proprii.

Precizările ANR vin după ce USR a comunicat, pe pagina de Facebook a partidului că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cumpără mașini pentru directorii ANR.

„Conform unui document publicat ieri (marți - n.r.) pe site-ul Ministerului Transportului, parcul auto al Autorității Navale Române crește cu 10 mașini. Fiecare mașină va avea normă lunară de 350 de litri de combustibil - în medie, 3.500 km/lună/mașină. Ca să poată merge directorii liniștiți în Grecia în concediu”, arată USR.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: autoritatea navala romana parc auto