x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autorităţile vor simula accesul pe "Lia Manoliu" în vederea pregătirii inaugurării din 10 august

Autorităţile vor simula accesul pe "Lia Manoliu" în vederea pregătirii inaugurării din 10 august

de Iulia Barbu    |    25 Iul 2011   •   21:00
Autorităţile vor simula accesul pe "Lia Manoliu" în vederea pregătirii inaugurării din 10 august

Arena Nationala se va deschide pe 2 august pentru simularea privind accesul publicului. Autoritatile se pregatesc astfel pentru inaugurarea celui mai mare stadion din Romania care este programata pe 10 august, cand va avea loc si partida amicala dintre selectionatele Romaniei si Argentinei. Federatia Romana de Fotbal a anuntat ieri pe site-ul oficial ca in 2 august Arena Nationala isi va deschide portile intr-o desfasurare de forte de mare anvergura. In ul­ti­me­le doua saptamani, o data cu apro­pie­rea inaugurarii Arenei Nationale din 10 august, vizitele edilului Sorin Oprescu pe santier au fost tot mai dese. De altfel, noul Stadion National Arena este aproape gata si isi va primi cu siguranta spectatorii pe 10 august, la meciul dintre Romania si Argentina. In urma cu mai bine de o sap­ta­ma­na, premierul Emil Boc si primarul Sorin Oprescu au mers in inspectie pe stadion si s-au declarat multumiti de ce-au vazut. De altfel, vizita din 15 iu­lie i-a dat ocazia lui Sorin Oprescu sa isi plateasca drumul de la Guvern la Stadion. Intrucat edilul Capitalei a venit la stadion cu masina premierului, a tinut sa precizeze ca a taxat cursa cu un aparat specific taximetrelor si a constatat ca il costa 19 lei. Oprescu a spus ca suma trebuie sa o pla­teas­­ca Guvernului, pentru a nu fi acu­zat ca nu plateste pentru serviciile din banii contribuabililor. Executivul continua insa sa ii fie dator edilului cu o buna parte din suma necesara lu­cra­rilor la "Lia Manoliu", lucrare pe care si-a asumat-o numai pe hartie, proiectul fiind finantat de Primaria Generala.


De altfel, banii pentru Stadionul "Lia Manoliu" au fost mereu o pro­blema. La inceputul lunii martie, consilierii au votat un buget care a lasat stadionul fara bani pentru conti­nuarea lucrarilor. Bugetul initial al Pri­mariei Capitalei prevedea un ultim efort financiar de 380 de milioane de lei. Consilierii PDL, care si-au trecut bugetul fara prea multe negocieri, au lasat atunci stadionul cu 140 de mi­lioane de lei. In timp ce consilierii PDL doreau sa ia banii de la Stadio­nul "Lia Manoliu" pentru plata unei parti din datorii, primarul gene­ral a insistat pentru finalizarea lucrarii asa cum a promis. "Au luat banii de la Sta­dionul «Lia Manoliu» pentru ca apoi sa spuna ca Guvernul va da bani pentru «Lia Manoliu»! Pai, aceasta este o obligatie, stimate Guvern, stimata doamna Elena Udrea, si ma adre­sez doamnei pentru ca mutarea in plic si hotararea politica le-a tri­mis-o dimineata", a declarat Sorin Oprescu, imediat dupa sedinta de consiliu care l-a lasat fara nici un ban pentru investitii. Dupa alte cateva saptamani de negocieri, un alt buget a fost aprobat. Unul functional, cu care se poate lucra. De aceasta data, "Lia Manoliu" a primit ceva mai multi bani, dar nu au venit inca suma pe care a promis-o Guvernul. De altfel, Oprescu a declarat ca mai asteapta de la Executiv 90 de milioane de euro pentru finalizarea unor lucrari, precizand ca dupa plata acestei sume finantarea Guvernului pentru acest stadion va ajunge la 70%, restul sumei fiind acordata de Primarie.

×
Subiecte în articol: national arena