x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: La finalul lui 2025 se va putea circula în regim de autostradă între Focșani și Bacău

Grindeanu: La finalul lui 2025 se va putea circula în regim de autostradă între Focșani și Bacău

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2023   •   19:00
Grindeanu: La finalul lui 2025 se va putea circula în regim de autostradă între Focșani și Bacău

La finalul anului 2025 se va putea circula în regim de autostradă și între Focșani și Bacău, pe 95,5 kilometri, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat marți în vizită, împreună cu premierul, pe șantierele Autostrăzii Moldova.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că pe Autostrada Focșani- Bacău lucrările sunt în plină desfășurare și că pentru aproximativ 40 de km, între Buzău și Adjud, a fost așternut deja stratul de balast stabilizat și, în scurt timp, urmează să înceapă așternerea asfaltului.

„Se lucrează foarte bine inclusiv la poduri și podețe, iar ritmul de lucru arată că termenele contractuale pot fi respectate: la finalul anului 2025 se va putea circula în regim de autostradă și între Focșani și Bacău (95,5 km)”, transmite ministrul.

Conform acestuia, secțiunile Autostrăzii A7 finanțate prin PNRR (Ploiești-Pașcani) vor fi continuate cu sectorul de drum de mare viteză Pașcani-Siret (118,03 km) cu sursă de finanțate din Programul Transport.

Pe sectorul Pașcani – Suceava (61,86 km), Studiul Geotehnic a fost finalizat. De luna viitoare urmează obținerea Acordului de Mediu. Prestatorul are termen sfârșitul acestui an pentru finalizarea proiectării (SF), astfel încât CNAIR să înceapă elaborarea documentației tehnice necesară lansării licitației pentru construcție, arată Sorin Grindeanu.

Ministrul susține că, pe sectorul Suceava - Siret (56,17 km), prestatorul are o mobilizare slabă și prezintă întârzieri ale lucrărilor de proiectare (SF): „Acesta trebuie să găsească resurse pentru creșterea ritmului de lucru și finalizarea etapei de proiectare într-un timp cât mai scurt”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: autostrada Moldovei sorin grindeanu