x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aventura incheiata - Copilul disparut luni a fost gasit

Aventura incheiata - Copilul disparut luni a fost gasit

13 Apr 2005   •   00:00

"Mi-a placut!", asta zice acum Adelina despre aventura ei. Fetita a fost gasita ieri dimineata, dupa doua zile in care parintii au cautat-o continuu, ingroziti.

  • de ALEX NEDEA
  • HAPPY-END. Adelina a ajuns acasa dupa doua zile
    Periplul fetitei, conform spuselor ei, s-a petrecut in felul urmator: de la scoala, Adelina a luat-o incetisor la o mica excursie prin cartier. Zarise un damb la orizont si si-a zis in sine ca se duce la munte.

    FRICA DE PARINTI. A ajuns la un canal de langa o strada care ducea in comuna invecinata Bucurestiului, in Chiajna. "M-am plimbat pe acolo… Si m-am intors. Am ajuns la niste blocuri", ne zice fetita, razgaindu-se acasa in bratele verisorului. Chiar daca de la acele "niste blocuri" stia sa se intoarca acasa, se facuse tarziu si i-a fost frica sa dea nas in nas cu parintii. Se gandea ca o vor bate. S-a pitit in scara unui bloc, unde a stat peste noapte. Noroc de "cornul si laptele" primite de la scoala, care i-au potolit foamea pentru o zi. Si a mai avut o sticla de apa, pentru ca-i facuse mamica dimineata pachetul. In cele doua nopti a dormit intr-o scara de bloc din cartier.

    "SORA GEAMANA". Inca de luni seara, tot cartierul Militari a fost impanzit cu afise in care parintii anuntau disparitia ei. Adelina si-a vazut chipul pe hartiile lipite la scarile de bloc, dar, in loc sa se intoarca acasa, s-a speriat si mai tare. S-a ferit sa nu o vada cumva vreun om mare, care sa-i anunte parintii. Ieri dimineata i-a venit nastrusnica idee sa se duca la tara la bunici, intr-un sat din judetul Teleorman. Nu prea stia cum sa ajunga, dar tinuse minte ca troleul 62 ducea la gara, iar de la gara pana la tara lua trenul. Cum care tren? Nu stia ca-s mai multe trenuri. La Gara Basarab, ieri dimineata la ora 7:00, i s-a terminat "distractia". Un politist a vazut-o, a luat-o de mana pana in fata unui afis cu chipul ei si i-a zis: "Nu cumva esti tu in poza asta?". "Nu! E sora mea geamana", a incercat ea sa-si prelungeasca excursia...

    NU VA CERTATI COPIII!
    Cristiana Levitchi, psiholog si specialist in psihoterapia pentru copiii, crede ca tot ceea ce a stat la baza reactiei fetitei poate fi contextul familial. Levitchi sfatuieste parintii sa nu isi certe copiii care intarzie acasa. "Cel mai important lucru in astfel de cazuri este dialogul. Sa nu izbucneasca in acuzatii, ci sa il faca sa-si dea seama ca a gresit si sa-l determine sa gaseasca solutii singur atunci cand greseste. Fetita aceasta, din pacate, nu a gasit solutia cea mai fericita."

    ×
    Subiecte în articol: observator