x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aventurile unui italian

Aventurile unui italian

de Nicoleta Butnaru    |    25 Noi 2007   •   00:00
Aventurile unui italian

Un cetăţean italian care se urcase băut la volan, in Brăila, a vrut să scape de controlul poliţiei şi a accidentat doi oameni.


Brăila - "Model" pentru emigranţi

Un cetăţean italian care se urcase băut la volan, in Brăila, a vrut să scape de controlul poliţiei şi a accidentat doi oameni.

Intr-un moment scurt, văzănd că toţi şoferii suflă in alcooltest, a smuls actele din măna agentului şi a călcat pănă la refuz pedala de acceleraţie a jeep-ului. Poliţistul şi martorul care se aflau in faţa bolidului au fost luaţi pe capotă şi azvărliţi căt colo. Aceasta este doar o secvenţă din "filmul" pe care l-a turnat un italian la Brăila.

DE POVESTE. Alessandro Bonamici are 49 de ani şi nu este la prima escală in Romănia. Are afaceri in Brăila şi vorbeşte deja o romănă stricată. Şi-a anunţat ca adresă de şedere domiciliul unei tinere in vărstă de puţin peste 20 de ani. Săptămăna trecută, in noaptea de joi spre vineri, italianul a dat piept şi cu legea de la noi. Alessandro, aflat la volanul maşinii personale, un autoturism de teren de ultimă generaţie, a fost oprit in trafic de "caschetele albe". Iniţial s-a conformat şi a dat actele la control. "Mirosea puternic a alcool. I-am cerut să se legitimeze şi să coboare din maşină pentru o verificare", povesteşte unul dintre poliţiştii care l-au tras pe dreapta pe italian. Alessandro a văzut insă că alţi şoferi suflă in alcooltest, i-a smuls actele din mănă poliţistului de la Rutieră şi a călcat acceleraţia. A plecat in trombă, cu riscul de a-i omori pe cei care ii stăteau in faţă. La doar doi-trei metri distanţă, in faţa maşinii, era un alt agent de la Circulaţie care discuta cu un şofer. I-a acroşat pe amăndoi şi i-a purtat pe capota maşinii preţ de căţiva metri. "Nici n-am avut timp să văd ce se intămplă, m-am trezit dintr-odată pe maşină", spune agentul Cosmin Munteanu. Ion Mormocea, şoferul care a fost plimbat şi el pe capotă, povesteşte că totul s-a petrecut foarte repede. Cei doi necesită trei, respectiv cinci zile de ingrijiri medicale.

SANCŢIUNI. Alessandro a rămas fără permis auto pentru conducere sub influenţa alcoolului. De altfel, permisul său expirase incă din iulie, iar poliţiştii i-au suspendat dovada de circulaţie pe drumurile din Romănia. "I-am intocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de ultraj şi părăsirea locului accidentului fără incuviinţarea poliţiştilor", a declarat subinspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvănt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila. Dosarul penal a fost inaintat Parchetului de pe lăngă Judecătoria Brăila.

Â

"Teatru" şi la spital

Alessandro a fost prins după o urmărire ca-n filme, după căţiva kilometri de "cascadorii" prin oraş. Imobilizat, chiar incătuşat, şi dus la spital pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, Alessandro a continuat să facă "spectacol". "Vreau avocat! M-aţi bătut! Vreau avocat, să-mi ia sănge!", striga el din răsputeri. Numai că poliţiştii romăni i-au explicat că pentru stabilirea alcoolemiei nu este nevoie de prezenţa avocatului. Rezultatul alcoolemiei a ieşit sub 0,80 grame la mie.

×
Subiecte în articol: observator