x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Averea lui DIP - Sechestru pe terenurile altora

Averea lui DIP - Sechestru pe terenurile altora

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    15 Feb 2006   •   00:00
Averea lui DIP - Sechestru pe terenurile altora

Instanta suprema va decide astazi daca sechestrul instituit pe terenurile si pe imobilul familiei fostului ministru Dan Ioan Popescu ramane sau nu valabil. Liderul PSD a cerut ieri judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa constate si ca o parte din bunurile "blocate" nu se mai afla in proprietatea familiei Popescu din anul 2005.

Aparatorii lui Dan Ioan Popescu au pledat ieri in fata magistratilor pentru ridicarea sechestrului instituit in urma cu o luna pe o parte din averea liderului PSD si a sotiei sale. Potrivit avocatului Catalin Dancu, blocarea celor opt terenuri din Azuga si a apartamentului din Bucuresti a fost abuziva si nelegala. El a incercat sa-i convinga pe magistrati ca cei de la Comisia pentru Verificarea Averilor au gresit atat procedural, cat si pe fond atunci cand au luat masura contestata, pentru a asigura acoperirea sumei de 46.029.123.730 de lei vechi, banuita a fi fost obtinuta ilicit.

ALTI SECHESTRATI. Cea mai grava critica adusa ordonantei se refera la faptul ca in tavalugul sechestrarii averii lui Dan Ioan Popescu au intrat de-a valma si terenuile care apartin acum altor persoane. "Relativitatea institurii masurii este confirmata si de faptul ca trei terenuri din cele mentionate in minuta nu mai sunt in proprietatea familiei noastre, fiind instrainate in cursul anului 2005", se arata in contestatie. Astfel, din suprafata totala de 5.397 de metri patrati, pusa sub "papucul" statului, liderul PSD contesta ca ar mai detine mai bine de jumatate, adica 2.970 de metri patrati situati in Azuga.

SOLVABILI. Avocatul a mai aratat ca familia Popescu nu este insolvabila, ca nu a diminuat "cu nici un leu" patrimoniul pe parcursul cercetarilor Comisiei speciale. "Comisia nu avea nici un fel de ingrijorare pentru a lua aceasta masura.

Nimic din ce a insemnat patrimoniul lor nu se va modifica pana la terminarea procesului. Familia Popescu are dreptul, in raport cu statul, sa-si demonstreze nevinovatia", a declarat Dancu.

ADVERSARII. De cealalta parte a baricadei, procurorul de sedinta a cerut instantei sa pastreze masura sechestrului asupra averii lui Popescu si sa tina cont in continuare de faptul ca familia liderului PSD nu a putut demonstra caracterul licit al unor bunuri obtinute in perioada 12 decembrie 2000 - 14 decembrie 2004. Si punctul de vedere al Ministerului Finantelor, ca reprezentant al intereselor financiare ale statului, a fost acelasi cu cel al Parchetului.

Dupa ce au ascultat toate opiniile partilor, judecatorii si-au luat un ragaz de 24 de ore pentru a lua o hotarare in acest caz. Ei uremaza sa se pronunte astazi asupra contestatiei liderului PSD.
×
Subiecte în articol: observator popescu