x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment pentru absolvenţii de liceu: "Nu încercaţi să luaţi BAC-ul pe căi lăturalnice"

Avertisment pentru absolvenţii de liceu: "Nu încercaţi să luaţi BAC-ul pe căi lăturalnice"

02 Iul 2012   •   19:46
Avertisment pentru absolvenţii de liceu: "Nu încercaţi să luaţi BAC-ul pe căi lăturalnice"

Noul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, le-a atras luni atentia absolventilor de liceu sa nu incerce sa ia examenul de bacalaureat "pe cai laturalnice".

"Celor care in zilele urmatoare intentioneaza sa promoveze examenul pe o cale laturalnica le atrag atentia serios ca nu vor reusi si examenul e examen si nu ne jucam cu evaluarea sfarsitului de liceu", a spus Andronescu, dupa prima sedinta de guvern la care a participat in calitate de ministru al Cabinetului Ponta.

120 de candidati au fost eliminati luni din cauza tentativelor de frauda la care au recurs - utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutatoare nepermise - la proba scrisa la limba si literatura romana a examenului de bacalaureat, conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene.

Potrivit unui comunicat de presa al MECTS, la proba scrisa la romana s-au prezentat 158.155 candidati din totalul de 172.124 potentiali participanti.

Cele mai multe cazuri de eliminati s-au inregistrat in Bucuresti (18), Dolj (13) si Caras-Severin (9). Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului acesti elevi au pierdut dreptul de a sustine bacalaureatul in urmatoarele doua sesiuni.

×