x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment - Ploile fac ravagii

Avertisment - Ploile fac ravagii

18 Apr 2005   •   00:00

Autoritatile locale din opt judete sunt atentionate asupra pericolului producerii de inundatii, ca urmare a topirii zapezilor si a ploilor prognozate, transmite Mediafax.

CARAS SEVERIN. Mai multe rauri au iesit deja din matca din cauza ploilor abundente din ultimele zile
Avertizarea a fost trimisa ieri de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) prefecturilor din judetele Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea si Olt.

Potrivit documentului citat, autoritatile locale sunt avertizate ca debitele raurilor din bazinele Crisurilor Alb si Negru, Begai, Timisului, Barzavei, Moravitei, Carasului, Nerei, Cernei, Desnatuiului, Jiului, Vedei, Argesului, Ialomitei, Buzaului si Oltului (doar cele mijlociu si inferior) vor creste pana joi si pot depasi cotele de aparare.

POTOP. Peste 300 de gospodarii din 33 de localitati din Caras Severin au fost deja inundate in urma ploilor torentiale cazute in judet, iar circulatia a fost blocata pe mai multe drumuri dupa iesirea din matca a unor rauri.

INTERVENTII. Echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Semenic au intervenit de la primele ore ale diminetii de ieri, pentru salvarea unor persoane care fusesera luate de viituri. (Magda Colgiu)

×
Subiecte în articol: observator