x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment - Spitalele, la un pas de dezastru

Avertisment - Spitalele, la un pas de dezastru

15 Apr 2005   •   00:00

"Fondurile alocate spitalelor in baza contractelor cu casele de asigurari de sanatate se vor termina in iulie sau cel mai tarziu in septembrie". Acesta este avertismentul dat de prof. dr. Florian Popa, presedintele Asociatiei Spitalelor din Romania (ASR).

  • de MAGDA MARINCOVICI
  • Reprezentantii ASR s-au intalnit pentru a atrage atentia asupra situatiei "dezastruoase" a unitatilor sanitare, in conditiile in care bugetul pe 2005 pentru spitale este mai mic decat cel alocat in 2004. Reprezentantul CNAS prezent la intalnire a anuntat ca fondurile alocate pentru spitale in 2005 se ridica la 49.000 miliarde lei, mai putin cu 6.000 miliarde lei fata de 2004.

    EXPLICATII. Prof. dr. Florian Popa, care este director al Spitalului "Sfantul Pantelimon", a explicat ca 70% din buget reprezinta cheltuieli de personal, ceea ce ramane pentru medicamente si materiale sanitare - 30% - fiind insuficient. Prof. dr. Sorin Oprescu, directorul Spitalului Clinic de Urgenta Universitar, a explicat ca numarul de personal se raporteaza la bugetul alocat, si nu la bugetul necesar.

    ×
    Subiecte în articol: observator