x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare de călătorie în Bulgaria din cauza caniculei și a furtunilor

Atenționare de călătorie în Bulgaria din cauza caniculei și a furtunilor

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2023   •   21:15
Atenționare de călătorie în Bulgaria din cauza caniculei și a furtunilor
Sursa foto: Hepta

Autoritățile române au emis o avertizare de călătorie în Bulgaria din cauza codurilor de vreme rea și a restricțiilor de circulație.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, în perioada 26 - 27 iulie, conform datelor transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie, întregul teritoriu va fi afectat de caniculă, reprize scurte de ploaie, furtuni și căderi de grindină.

Astfel, a fost emis un cod roșu pentru regiunile Ruse, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Sliven, Yambol și Burgas, iar temperaturile vor depăși 42 de grade Celsius.

Pentru regiunile Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolyan, Kârdjali, Pleven, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Târgoviște, Razgrad, Șumen, Silistra, Varna și Dobrici s-a emis un cod portocaliu. Temperaturile vor înregistra valori între 39 și 41 de grade Celsius.

Autoritățile le recomandă cetățenilor români „să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar conducătorilor auto, să adopte o conduită preventivă, să circule cu viteză adecvată, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului”. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere, avertizeză MAE.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: avertizare călătorie bulgaria