x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertizare de ceaţă densă pentru Capitală şi sudul ţării. Vizibilitate redusă şi sub 50 de metri. Vezi starea vremii pe webcam jurnalul.ro

Avertizare de ceaţă densă pentru Capitală şi sudul ţării. Vizibilitate redusă şi sub 50 de metri. Vezi starea vremii pe webcam jurnalul.ro

27 Dec 2011   •   07:02
Avertizare de ceaţă densă pentru Capitală şi sudul ţării. Vizibilitate redusă şi sub 50 de metri. Vezi starea vremii pe webcam jurnalul.ro

ANM a prelungit pana la ora 11.00 avertizarea de ceata emisa pentru Bucuresti, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi si Ialomita, pe sectoarele de drum ce tranziteaza aceste judete, inclusiv pe A2 si iesirea din Capitala pe A1, vizibilitatea fiind redusa sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Verifica starea vremii pe webcam jurnalul.ro. Click aici.

Conform textului avertizarii nowcasting emise marti de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), pana la ora 11.10, in "judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Calarasi, sudul judetului Ialomita si sectoarele de drum ce tranziteaza aceste judete, inclusiv autostrada A2 si iesirea din Bucuresti pe autostrada A1, va fi ceata pe arii extinse, care determina scaderea vizibilitatii sub 200 m si izolat sub 50 m".

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maxim sase ore, precizeaza ANM.

Circulatia auto pe mai multe artere rutiere importante este ingreunata din cauza cetii dense.

Potrivit Centrului Infotrafic din Politia Romana, ceata ingreuneaza circulatia pe autostrazile Bucuresti - Pitesti si Bucuresti - Cernavoda, precum si pe mai multe drumuri nationale si europene din judetele Caras-Severin, Gorj, Harghita, Bihor si Maramures.

Politistii ii sfatuiesc pe soferi sa reduca viteza, sa pastreze in mers o distanta mai mare intre masini si sa utilizeze si in timpul zilei luminile de intalnire.

De asemenea, politistii le recomanda soferilor ca inainte de plecarea in calatorie sa se intereseze despre starea traseului ales si despre conditiile meteo-rutiere prognozate pentru zona pe care o vor tranzita, la numarul de telefon al Comandamentului Central de Iarna 021/9360.

(Mediafax)

×