x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertizare - Trei zile cu ploi cat pentru o saptamana

Avertizare - Trei zile cu ploi cat pentru o saptamana

de Dana Purgaru    |    23 Sep 2006   •   00:00
Avertizare - Trei zile cu ploi cat pentru o saptamana

Dupa ce temperatura aerului a sca-zut ieri cu aproape zece grade, in special in jumatatea sudica a tarii, iar vremea s-a inrautatit, in urma-toarele 72 de ore va ploua cat pentru o saptamana. Acest lucru coincide cu trecerea oficiala in anotimpul de toamna.

Dupa ce temperatura aerului a scazut ieri cu aproape zece grade, in special in jumatatea sudica a tarii, iar vremea s-a inrautatit, in urmatoarele 72 de ore va ploua cat pentru o saptamana. Acest lucru coincide cu trecerea oficiala in anotimpul de toamna.

AVERTIZARE. Vremea se va inrautati in urmatoarea perioada, iar pana maine seara sunt asteptate ploi insemnate cantitativ, potrivit unei atentionari meteorologice transmise de Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului prefecturilor a 26 de judete, cotata cu cod galben. Semnificatia acestei culori este ca fenomenele meteorologice prognozate sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati - exista risc de cresteri de debite si niveluri, dar nu si de inundatii. Pana duminica seara vor cadea precipitatii bogate (local 20... 25 l/mp si izolat 40... 50 l/mp) cu precadere in Moldova, Muntenia, Dobrogea si zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura.

"Vor fi nori cu mare dezvoltare pe verticala, asa ca ploile, indeosebi cu caracter de aversa, pot fi insotite de descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor fi insemnate, mai ales prin acumulare, ca urmare a persistentei in timp a ploilor", a consemnat meteorologul Romica Jurca. La inceputul saptamanii viitoare, aria precipitatiilor va fi in restrangere spre sud-estul extrem al tarii. Avertizarile au fost transmise pentru prefecturile din judetele Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Prahova, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vaslui, Valcea, Vrancea si Bucuresti.

LA MUNTE. In zonele inalte de la noi din tara, vremea va fi instabila, cu cerul acoperit de nori si va ploua in averse pe arii extinse. Aceste fenomene se vor semnala astazi in Carpatii Orientali si Meridionali, unde pe arii extinse vor fi ploi, mai ales cu caracter de aversa, iar maine in special in Carpatii de Curbura.

Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 40... 50 l/mp, iar vantul va sufla tare pe creste. Dupa aceste doua zile cu ploi abundente, luni dimineata se va forma ceata pe vai si in depresiuni.

BUCURESTI. In Capitala pregatita pentru Sommet-ul Francofoniei, in urmatoarele zile, timpul va continua sa fie mohorat si va ploua temporar, indeosebi in timpul zilei. Vestea buna este insa ca temperatura maxima va creste cu cateva grade incepand de maine.
×
Subiecte în articol: observator