x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul cămătarilor, condamnat la 13 ani

Avocatul cămătarilor, condamnat la 13 ani

12 Iul 2008   •   00:00

Avocatul Mihai Costea – apărător al fraţilor Cămătaru – a fost condamnat la 13 ani de detenţie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar referitor la păgubirea Primăriei Capitalei cu 13 miliarde de lei

Avocatul Mihai Costea – apărător al fraţilor Cămătaru – a fost condamnat la 13 ani de detenţie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar referitor la păgubirea Primăriei Capitalei cu 13 miliarde de lei, informează surse judiciare citate de Mediafax.

Întrucît poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pe Costea pentru a pune în executare sentinţa instanţei, avocatul a fost dat în urmărire.

În perioada 1998-2001, avoca­tul alături de alţi doi învinuiţi ar fi utilizat acte false şi ar fi recurs la martori mincinoşi pentru a obţine trei imobile amplasate în centrul Capitalei.

În aprilie 2005, avocatul Mihai Costea a fost trimis în judecată, alături de cele două persoane, de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Astfel, la 22 iunie 2006, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Paul Tănăsescu la 7 ani de închi­soare, Eugen Scarlat la 12 ani de închisoare şi pe avocatul din cadrul Baroului Bucureşti, Mihai Costea, la 13 ani de închisoare.

La sfîrşitul lunii martie 2007, în urma contestaţiei părţilor, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate acţiunile declarate de procurori şi inculpaţi.

În iulie 2007, dosarul a ajuns la instanţa supremă.

La 9 iulie 2008, judecătorii in­stan­­ţei supreme au admis în parte recursul formulat de procurori, au încetat procesul faţă de Paul Tănă­ses­cu, după ce s-a constatat că acesta a decedat între timp, şi l-a con­dam­­­nat pe avocatul fraţilor Cămă­ta­ru la o pedeapsă de 12 ani î­n­chi­soa­re plus un spor de pedeapsă de un an.

×
Subiecte în articol: observator avocatul