x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul lui Gutău contestă decizia ÎCCJ

Avocatul lui Gutău contestă decizia ÎCCJ

de Andreea Căprescu    |    29 Ian 2010   •   00:00
Avocatul lui Gutău contestă decizia ÎCCJ

Octavian Fieroiu, apărătorul lui Mircia Gutău (foto) şi Nicolae Dicu, a formulat o contestaţie în anulare la sentinţa pe care ÎCCJ a dat-o ieri pentru cei doi edili vâlceni.



Avocatul care i-a reprezentat pe cei doi pe tot parcursul procesului nu ştie însă dacă va avea sorţi de izbândă. "Am formulat şi cererea de amânare a executării pedepsei o dată cu această contestaţie în anulare. Este vorba despre o cale extraordinară de atac, nu pot să cuantific astăzi şansele de reuşită, dar, atât timp cât mai este o şansă, merită încercat", a afirmat Octavian Fieroiu. Apărătorul a criticat actul de jusţitie, date fiind opiniile diferite ale judecătorilor din complet.

Reamintim că preşedintele completului de judecată, judecătorul Ana Hermina Iancu, a făcut opinie separată, respingând recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

PRIMARUL S-A PREDAT POLIŢIEI
Mircia Gutău s-a predat organelor de poliţie în cursul nopţii trecute. În arestul IPJ a ajuns şi Nicolae Dicu, fostul viceprimar al municipiului, însă acesta a fost ridicat din locuinţa sa. "Aseară, când au sosit mandatele de arestare, poliţiştii s-au deplasat mai întâi acasă la Mircia Gutău pentru a-l înştiinţa. Acasă se afla doar soţia acestuia, el fiind pe drum spre Suceava. Aceasta l-a anunţat, Mircia Gutău s-a întors din drum şi s-a predat la IPJ Vâlcea aproape de ora 24:00.

De asemenea, poliţiştii au mers şi la Nicolae Dicu, care a fost găsit la domiciliu şi adus la sediul poliţiei. Nu am avut probleme, amândoi au colaborat fără să opună rezistenţă", a declarat comisarul-şef Eugen Neaţă, şeful IPJ Vâlcea. Cei doi edili au fost condamnaţi miercuri la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită. După un proces ce a durat patru ani, atât primarul, cât şi fostul viceprimar îşi susţin în continuare nevinovăţia, invocând lipsa probelor şi înscenării politice. Cei doi vor fi transferaţi sub escortă la Penitenciarul Colibaşi din judeţul Argeş.

×
Subiecte în articol: observator