x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Poporului atacă suspendarea ajutoarelor sociale la Curtea Constituţională

Avocatul Poporului atacă suspendarea ajutoarelor sociale la Curtea Constituţională

02 Mar 2012   •   13:19
Avocatul Poporului atacă suspendarea ajutoarelor sociale la Curtea Constituţională

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat pentru DeCe News ca va ataca la Curtea Constitutionala hotararea Guvernului prin care se taie ajutoarele sociale pentru familiile care nu si-au platit impozitele locale. Iancu sustine ca acei oameni care nu si-au platit taxele au luat aceasta decizie din lipsa de bani si nu este corect sa fie taiati de la ajutorul social. 'Mie mi se pare ca nu poti sa conditionezi acordarea unui ajutor social de plata unei taxe. Se incalca Constitutia si voi contesta la Curtea Constitutionala. Se forteaza in anumite institutii problema si asta nu este bine', a declarat pentru DeCe News Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului.

Gheorghe Iancu va depune in cursul saptamanii viitoare sesizarea la Curtea Constitutionala si va cere anularea hotararii de Guvern prin care se taie ajutoarele sociale.

Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, sistarea unor beneficii sociale (alocatia de sustinere a familiei, venitul minim garantat si indemnizatia de crestere a copilului) pentru neplata impozitelor locale pe o perioada de cinci luni, argumentand cu necesitatea aplicarii prevederilor Legii asistentei sociale.

×