x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avramescu nu-l vrea pe Dragomir

Avramescu nu-l vrea pe Dragomir

de Aniela Nine    |    09 Aug 2008   •   00:00
Avramescu nu-l vrea pe Dragomir

PD-L ● Între Şeful Cancelariei şi Şeful de la Ligă
După nici două săptămîni de membru PD-L, Cătălin Avramescu ameninţă cu demisia dacă partidul îl acceptă pe Mitică Dragomir drept candidat în toamnă. În replică, Dragomir spune că se estimează că Avramescu nu ar obţine nici 2% şi, ca atare, caută motiv de renunţare.



PD-L ● Între Şeful Cancelariei şi Şeful de la Ligă
După nici două săptămîni de membru PD-L, Cătălin Avramescu ameninţă cu demisia dacă partidul îl acceptă pe Mitică Dragomir drept candidat în toamnă. În replică, Dragomir spune că se estimează că Avramescu nu ar obţine nici 2% şi, ca atare, caută motiv de renunţare.

Nici nu s-au liniştit apele la PD-L Constanţa că un nou scandal ameninţă să izbucnească în partid la centru. Ieri, şeful Cancelariei Prezidenţiale, Cătălin Avramescu, devenit de nici două săptămîni membru PD-L, a condiţionat participarea sa la alegerile din toamnă de neacceptarea candidaturii lui Mitică Dragomir. "Mă delimitez ferm, în sensul că nu văd nici o posibilitate de cooperare cu nici o formaţiune politică ce are în componenţă pe cineva ca Mitică Dragomir. (...) M-am alăturat PD-L din dorinţa de a contribui, după puterile mele, la înnoirea clasei politice româneşti. Dar această înnoire nu se poate face cu oameni care nu au nimic de-a face cu politica civilizată", a declarat Avramescu. Reacţia lui Avramescu a venit la o zi după ce "Şeful de la Ligă" a anunţat că şi-a dat demisia din PRM şi că va candida în toamnă din partea PD-L. În condiţiile unei lipse de reacţie din partea democrat-liberalilor la anunţul lui Dragomir, Avramescu a pus la îndoială şi veridicitatea susţinerii candidaturii lui Dragomir de către PD-L. "Chiar ideea că cineva a luat în serios acest calcul – sper să nu existe acel cineva, mie mi se pare că avem de-a face cu persoane lipsite de busolă morală. Sîntem în plin science fiction", a spus Avramescu.

MOTIV DE DEMISIE: 2%. În replică, Dumitru Dragomir ne-a declarat că discuţiile despre candidatura sa din partea PD-L au fost purtate cu şeful filialei Neamţ, Gheorghe Ştefan. "Am discutat cu vicepreşedintele partidului, cu Gheorghe Ştefan, şi el mi-a oferit posibilitatea să candidez într-un colegiu în Neamţ, la Roman, şi am acceptat, mai ales că eu am şi o proprietate acolo", ne-a spus ieri Dragomir. Cît despre declaraţiilor lui Avramescu, Dragomir spune că de fapt acesta caută un motiv pentru a renunţa la anunţata candidatură la Prahova, avînd în vedere că se estimează că ar obţine sub 2% la alegeri. "Şeful de la Ligă" mai spune că, din respect pentru Traian Băsescu, nu-i poate da o replică "aşa cum merită" lui Avramescu, care este "un neica nimeni", dar lansează o provocare, declarîndu-se gata să candideze ca independent împotriva lui Cătălin Avramescu sprijinit de partid. "Dacă el obţine mai multe voturi decît mine, atunci eu declar că voi pleca din politică", spune Dragomir.

FILIALA DECIDE. Singura reacţie a conducerii PD-L a venit ieri de la prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan, care spune că decizia eventualei candidaturi a lui Dragomir trebuie luată de o filială locală care să-l susţină şi că BPN intervine doar la momentul analizei candidaturilor. Surse democrate spun că "aducerea" lui Dragomir în PD-L s-a negociat cu mult înainte de alegerile locale.

×
Subiecte în articol: observator pd-l dragomir avramescu