x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Azil fără acte legale descoperit în Argeș. 16 bătrâni, adăpostiți în condiții improprii

Azil fără acte legale descoperit în Argeș. 16 bătrâni, adăpostiți în condiții improprii

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   14:30
Azil fără acte legale descoperit în Argeș. 16 bătrâni, adăpostiți în condiții improprii

Un azil fără acte legale a fost descoperit în Argeș. 16 vârstnici sunt adăpostiți în condiții improprii acolo.

Radu Perianu, Prefectul județului Argeș, a anunțat că, în urma informațiilor Poliției Argeș, a fost dispusă o verificare la o locație din Leordeni unde exista suspiciunea că funcționează un azil fără forme legale.

Controlul a fost făcut de comisia formată din mai multe instituții și s-a confirmat faptul că 16 bătrâni erau adăpostiți în imobilul descoperit de polițiști.

Clădirea are 4 camere și, conform AJPIS, nu are toate condițiile necesare îngrijirii persoanelor vârstnice.

La acest moment nu are licență, însă proprietarul are depuse actele în acest sens, spune prefectul.

Conform IPJ Argeș, din primele verificări s-a stabilit că persoana care se ocupă de administrarea activității, respectiv un bărbat de 66 de ani, desfășoară activitatea în cadrul unei societăți cu sediul social la o altă adresă de pe raza localității Leordeni, iar agentul economic în cauză a avut anterior un punct de lucru pe raza județului Ilfov, care în prezent nu mai funcționează.

A fost întocmit dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale.

Beneficiarii sunt toți din București, au vârste peste 80 de ani și, cei mai mulți dintre ei, nu au familii care să îi preia.

Administratorul i-a mutat în Argeș de la un azil din Ilfov și a susținut în timpul controlului că săptămâna viitoare îi va muta înapoi în locația ilfoveană în care sunt îndeplinite condițiile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: azil argeş