x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Azomureș își reia activitatea. Aproximativ 75% din producție este destinată țării noastre

Azomureș își reia activitatea. Aproximativ 75% din producție este destinată țării noastre

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2024   •   10:00
Azomureș își reia activitatea. Aproximativ 75% din producție este destinată țării noastre
Sursa foto: Hepta

Unul dintre cele mai mari combinate din România își reia activitatea. Unitatea de producție a început deja să își încarce instalația numărul 1.

La o lună după ce și-a oprit activitatea, Azomureș a repornit motoarele. Încă nu se lucrează la capacitate maxima, însă vestea a fost bine primită de fermieri, care speră să poată cumpăra îngrășămintele la prețuri mai mici decât cele de import.

Unitatea de producție a început deja să își încarce instalația numărul 1 de amoniac și începe să producă fertilizanţii necesari pentru fermieri.

"Suntem în funcțiune cu una dintre instalațiile de producție a amoniacului, una dintre cele două, iar instalațile de azotat de amoniu și îngrășăminte complexe sunt de asemenea puse în funcțiune.

Funcționăm la jumătate din capacitate, producem azotat de amoniu și îngrășăminte complexe", a declarat Ovidiu Maior, purtător de cuvânt Azomureș.

Vești bune vin și de la reprezentanții Transgaz și Depogaz care spun că avem suficiente stocuri de gaze în depozite. "Să nu credeți ca Azomureș va opri vreodată producția", a spus ministrul Agriculturii.

Cum acum nu se lucrează decât la jumătate, producția nu va acoperi în întregime cerințele fermierilor de la început de an.

Combinatul a fost închis, inițial la finalul anului 2021, din cauza prețului prea mare al gazelor, care este materie primă în procesul de producție a îngrășămintelor. Apoi, s-a redeschis în vara anului trecut și a funcționat la jumătate din capacitatea sa totală până la începutul lunii decembrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: azomureş productie