x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Azomures - Bucati din MIG gasite ieri langa depozitul de amoniac

Azomures - Bucati din MIG gasite ieri langa depozitul de amoniac

01 Sep 2004   •   00:00

Bucati din avionul prabusit in localitatea Santioana au fost gasite de paznicii Combinatului Chimic Azomures la mai putin de 200 de metri de depozitul de amoniac lichid, in care erau depozitate, in momentul producerii accidentului aviatic, 14.000 de tone de amoniac.

"Caderea unui avion pe tancul de amoniac de la Azomures ar fi un eveniment cu urmari majore atat pentru mediu, cat si pentru oameni", a declarat Danut Stefanescu, inspector sef al APM Mures.

Printre fragmentele de avion care s-au imprastiat pe terenul Combinatului Azomures se gaseste chiar carlinga unuia dintre aparatele de zbor. Fragmente din avion au fost recuperate ieri din iazul de decantare a apelor uzate, iar o comisie a MApN a ajuns la Targu-Mures pentru a recupera bucatile imprastiate in jurul Combinatului Azomures.

Dupa accidentul aviatic, autoritatile muresene au inceput o serie de demersuri prin care solicita Ministerului Transporturilor sa modifice culoarul aerian al avioanelor in zona orasului Targu-Mures.

Accidentul aviatic soldat cu prabusirea a doua aeronave MIG-21 Lancer apartinand unitatii militare de la Campia Turzii, care s-au ciocnit in aer, joi dupa-amiaza, in judetul Mures, este anchetat de catre procurorii militari de la parchetele Targu-Mures si Cluj, impreuna cu membrii comisiei tehnice de specialitate a Ministerului Apararii Nationale. Cele doua aeronave au fost distruse in totalitate, pilotii reusind sa se catapulteze anterior impactului cu solul.

×
Subiecte în articol: observator