x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC 2012. Ce trebuie să ştii despre proba scrisă la română, de astăzi. Toate unităţile de examen sunt dotate cu sisteme video de supraveghere

BAC 2012. Ce trebuie să ştii despre proba scrisă la română, de astăzi. Toate unităţile de examen sunt dotate cu sisteme video de supraveghere

01 Iul 2012   •   12:47
BAC 2012. Ce trebuie să ştii despre proba scrisă la română, de astăzi. Toate unităţile de examen sunt dotate cu sisteme video de supraveghere

Peste 172.000 de elevi dau astazi proba scrisa la Limba si Literatura Romana, in cadrul examenului de bacalaureat, proba care este obligatorie indiferent de profilul liceului.

Examenul se desfasoara in 777 de centre, dintre care 615 sunt sali de examen si 162 sali de evaluare a lucrarilor. Toate aceste unitati vor fi dotate cu sisteme de supraveghere.

Elevii vor avea la dispozitie trei ore pentru rezolvarea celor trei subiecte. Primul subiect va consta intr-un text liric, epic sau dramatic, studiat la prima vedere, asupra caruia elevii vor trebui sa faca analiza literara sau gramaticala.

Al doilea subiect presupune redactarea unuit text argumentativ, pornind de la un text studiat.

Ultimul subiect presupune un eseu in care elevilor li se pretinde analiza tematica, structurala si stilistica a unor opere studiate in scoala.

Fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declara pentru Mediafax ca spera ca acest examen sa nu aiba "capcane", asa cum s-a intamplat la evaluarea nationala, saptamana trecuta.

"Sper ca la bacalaureat sa nu fie capcane ca la evaluarea nationala si sa decurga in conditii normale. Precizez ca subiectele au fost finalizate si sigilate in aprilie", a spus Liviu Pop.

Probele de bacalaureat vor continua cu proba scrisa la limba si literatura materna, unde este cazul (3 iulie), proba obligatorie a profilului (4 iulie) si proba la alegere a specializarii (6 iulie).

Rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie, urmand ca a doua zi, intre orele vor fi afisate rezultatele, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor fi depuse contestatiile. In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar la 13 iulie vor fi afisate rezultatelor finale.

×
Subiecte în articol: examen bacalaureat bac 2012 bac romana