x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bac ilegal pe Dunăre: Oameni și mașini treceau fluviul cu o şalupă şi un ponton neînmatriculat

Bac ilegal pe Dunăre: Oameni și mașini treceau fluviul cu o şalupă şi un ponton neînmatriculat

29 Iul 2020   •   15:20
Bac ilegal pe Dunăre: Oameni și mașini treceau fluviul cu o şalupă şi un ponton neînmatriculat

O șalupă și un ponton plutitor care făcea transport ilegal de mașini și persoane a fost depistat, de polițiștii din Brăila pe Dunăre. Pontonul nu era înmatriculat, ambarcațiunea nu avea echipaj suficient, iar tânărul care conducea șalupa nu avea brevet.

Poliţiştii Brăila au avut o acţiune în zona braţului Măcin şi au identificat un ansamblu de nave format dintr-o şalupă şi un ponton plutitor care făcea transport de mașini şi persoane dinspre malul drept, din comuna Garliciu, judeţul Constanţa, către malul stâng în comuna brăileană Frecăţei şi retur.

În timpul controlului, oamenii legii au descoperit că tânărul care conducea şalupa nu avea brevet, pontonul era neînmatriculat, iar ambarcaţiunea nu avea echipaj suficient.

De asemenea, poliţiştii au aflat că proprietarul navei nu avea licenţă de transport şi nu plătea taxe şi impozite.

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că şalupa în cauză era condusă de către un tânăr de 18 ani, din judeţul Constanţa, fără a deţine brevet sau certificat de capacitate şi fără a avea echipajul minim de siguranţă de la bordul ansamblului. De asemenea, poliţiştii au constatat că pontonul plutitor este neînmatriculat. Totodată, din investigaţii a rezultat faptul că proprietarul ansamblului de nave, un bărbat de 48 de ani, din satul Stoeneşti,comuna Frecăţei, i-ar fi încredinţat unei persoane fără brevet ansamblul de nave pentru efectuarea de activităţi de transport persoane şi autovehicule pentru care nu deţine licenţă şi autorizaţie de transport, ocazie cu care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente veniturilor provenite din activităţi independente”, au anunţat reprezentanţii IPJ Brăila.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile şi infracţiuni la regimul transportului naval.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bac dunăre Braila ponton