x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BACALAUREAT 2013. Proba la alegere a profilului şi specializării. Citeşte CALENDARUL examenului - LIVE UPDATE

BACALAUREAT 2013. Proba la alegere a profilului şi specializării. Citeşte CALENDARUL examenului - LIVE UPDATE

05 Iul 2013   •   08:10
BACALAUREAT 2013. Proba la alegere a profilului şi specializării. Citeşte CALENDARUL examenului - LIVE UPDATE
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES
UPDATE 11:55 - La Psihologie a fost extrasa Varianta 2. La primul subiect, elevii au avut un test docimologic de tip grila, cu patru variante de raspuns la fiecare dintre cele 5 cerinte, dar si o cerinta ce viza mentionarea unor conditii necesare trasaturilor volitive, si ilustrarea stapinirii de sine prin intermediul unui exemplu personal, potrivit bzi.ro. La subiectul al doilea, elevii au avut un fragment din C.G. Jung, despre caracteristicile Eu-ului, pe baza careia elevii au avut de realizat un eseu in care sa evidentieze corelatia dintre vointa si motivatie, sa descrie doua dintre calitatile vointei si sa formuleze un argument prin care sa respinga afirmatia potrivit careia vointa este un mecanism innascut.

UPDATE 11:20 - La Geografie, filiera teoretica, profilul umanist, a fost extrasa Varianta 2. La primul subiect, elevii au avut de identificat numele unor state, prezentate pe Harta Politia a Europei, dar si numele capitalelor. Totodata, elevii au avut de facut o serie de precizari referitoare la diferentele climatice intre mai multe state, dar si informatii cu privire la relieful a doua state, modelat de calota glaciara. La subiectul al doilea, elevii au avut de identificat numele unor orase si rauri, marcate cu cifre pe Harta Romaniei.

UPDATE 11:10 - La Biologie animala si vegetala a fost extrasa Varianta 2. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte. La primul subiect, absolventii de liceu au avut de completat o serie de afirmatii cu notiunile corecte, referitoare la elementele componente ale urechii externe a mamiferelor, dar si un test docimologic de tip grila, cu 5 intrebari si cate patru variante de raspuns pentru fiecare intrebare. La al doilea subiect, elevii au avut de raspuns la mai multe intrebari referitoare la ateroscleroza, in timp ce la al treilea subiect elevii au avut de rezolvat o serie de cerinte referitoare la diviziunea celulara sau la nutritia autotrofa sau heterotrofa.
------------------------------------------------

Elevii care au absolvit clasa a XII-a susţin astăzi proba la alegere a profilului şi specializării. Candidaţii şi-au ales una dintre următoarele discipline pentru ultima probă scrisă de la BAC: Biologie, Geografie, Fizică, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Chimie, Economie, Psihologie, Filosofie sau Sociologie.

Cei mai mulţi candidaţi la examenul de BACALAUREAT au ales disciplina BIOLOGIE pentru ultima probă scrisă. Circa 67.700 de absolvenţi de liceu vor da examen la această probă.

Bacalaureat 2013 - DOSAR jurnalul.ro

45.400 de candidaţi la BACALAUREAT vor da astăzi examen la Geografie, 14.600 la Fizică şi 10.500 la Chimie. Celelalte discipline i-au atras mai puţin pe absolvenţii de liceu: 5.600 de candidaţi la BACALAUREAT au optat pentru Informatică, 3.600 pentru Logică, argumentare şi comunicare, 2.000 pentru Sociologie, 1.800 pentru Economie, 1.400 pentru Psihologie şi 1.000 pentru Filosofie.

Examenul de BACALAUREAT a început în 2013 cu proba orală la limba română, anul acesta fiind înscrişi la examen 187.898 de elevi, dintre care 147.830 din promoţia actuală, în scădere faţă de ultimii ani.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00. După rezolvarea constestaţiilor, se vor afişa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

×