x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacalaureat - Liceenii au chiulit de la simulare

Bacalaureat - Liceenii au chiulit de la simulare

22 Apr 2005   •   00:00

Aproape 3.000 de elevi bucuresteni din ultimele clase de liceu au lipsit ieri de la simularea examenului de Bacalaureat, organizata in 70 de centre, de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, pe baza subiectelor furnizate de Serviciul National de Evaluare si Examinare.



  • de EUGENIA MIHALCEA

  • PREZENTA. Liceenii mai au doua luni pana la examen
    Cu toate ca mai sunt numai doua luni pana la sustinerea examenului, din cei 23.000 de elevi aflati in clasa terminala a liceului s-au inscris pentru simulare 18.600, iar dintre acestia, 2.900, au lipsit de la sustinerea examenului.

    CAZURI. Daca in randul liceenilor de la Colegiul National "Mihai Viteazul" interesul pentru simulare a fost ridicat, prezenta fiind de aproape 97%, cel mai mare procent de prezenti din toate centrele de examen, nu acelasi lucru se poate spune despre elevii din clasele terminale ale Liceului Teoretic "Marin Preda", unde putin peste jumatate din totalul celor inscrisi s-au prezentat la examen. Pe parcursul desfasurarii pretestarii au fost eliminati doi candidati, ambii din sectorul 4 al Capitalei, surprinsi de supraveghetori in timp ce incercau sa copieze. Elevii eliminati pentru tentativa de frauda sustineau simularea la proba de "Limba si literatura romana". Unul dintre ei era in centrul de examen organizat in Colegiul National "Gh. Sincai", iar cel de-al doilea, la Liceul de Metrologie "Traian Vuia". Rezultatele obtinute la simulare vor fi afisate la inceputul saptamanii viitoare, iar notele nu vor fi trecute in catalog.

    IN TARA
    La nivel national, simularea Bacalaureatului s-a organizat ieri si in judetele Arges, Bihor, Botosani, Calarasi, Caras-Severin, Dolj, Ilfov, Mehedinti, Neamt, Olt, Teleorman, Vaslui, Valcea si Vrancea. Saptamana viitoare vor mai sustine aceasta repetitie pentru examen si elevii din alte sapte judete, Ministerul Educatiei si Cercetarii lasand, in acest an, la latitudinea inspectoratelor scolare judetene organizarea simularii.

    ×
    Subiecte în articol: observator