x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Baconschi, găsit vinovat pentru discriminare

Baconschi, găsit vinovat pentru discriminare

25 Noi 2010   •   15:06
Baconschi, găsit vinovat pentru discriminare
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a găsit pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, vinovat pentru discriminare, în contextul afirmaţiei sale legate de ţigani şi infracţionalitate şi l-a sancţionat cu un avertisment.

"Am analizat, în consiliu, o plângere referitoare la afirmaţiile domnului Baconschi despre romi şi infracţionalitate şi am ajuns la concluzia că acestea reprezintă un act de discriminare", au au declarat, pentru Mediafax, surse din instituţie.

Baconschi a primit drept sancţiune o recomandare, au precizat sursele citate.

"Sancţiunea pentru domnia sa a fost o recomandare, adică un fel de avertisment. Asta înseamnă că, la o eventuală abatere, va fi considerat recidivist şi va fi amendat, însă noi sperăm să nu se ajungă acolo", au mai precizat sursele citate.

Acestea nu au putut preciza care a fost rezultatul exact al votului în cazul Baconschi.

Conform legii, ministrul de Externe poate contesta în instanţă decizia CNCD.

Mai multe zeci de organizaţii nonguvernamentale au cerut demisia sau demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, reprezentanţii acestora declarându-se nemulţumiţi de un fragment dintr-un discurs al demnitarului pe care îl consideră "rasist" şi în legătură cu care l-au reclamat la CNCD.

×