x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Baconschi şi Clinton semnează astăzi acordul privind scutul antirachetă

Baconschi şi Clinton semnează astăzi acordul privind scutul antirachetă

13 Sep 2011   •   06:19
Baconschi şi Clinton semnează astăzi acordul privind scutul antirachetă

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, si ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, vor semna la Washington acordul privind instalarea si operarea unui sistem american de interceptori SM-3, precizeaza Departamentul american de Stat intr-un comunicat.

Semnarea documentului ar urma sa aiba loc in jurul orei locale 12:15 (19:15 ora Romaniei), dupa o reuniune bilaterala.

Anuntul oficial privind participarea Romaniei la proiectul american de aparare antiracheta in Europa a fost facut la 4 februarie 2010. Presedintele Traian Basescu a anuntat in 4 februarie ca Romania a acceptat invitatia administratiei Obama de a gazdui interceptoare de rachete ca parte a scutului american. Sistemul este dezvoltat intr-o abordare adaptiva in etape, de natura sa garanteze acoperirea integrala a teritoriului Romaniei impotriva posibilelor amenintari reprezentate de rachetele cu raza scurta sau medie de actiune.

Presedintele Traian Basescu se afla in vizita de lucru in Statele Unite, in vederea semnarii unor acorduri bilaterale, seful statului fiind insotit de seful SMG, de ministrii Apararii si de Externe, de directorii SIE si SRI si de ambasadorul american la Bucuresti.

×