x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Baconschi spune că se pregăteşte evacuarea românilor din Siria

Baconschi spune că se pregăteşte evacuarea românilor din Siria

31 Aug 2011   •   08:45
Baconschi spune că se pregăteşte evacuarea românilor din Siria

Violentele inregistrate intre manifestantii antiguvernamentali si fortele de represiune ale presedintelui Bashar al-Assad ar putea duce la evacuarea romanilor din Siria, a declarat, la RFI, ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

"Noi avem o comunitate masiva romaneasca in Siria, estimata pe la 15.000 de persoane, sigur, majoritatea sunt de fapt familii mixte. I-am cerut ambasadorului nostru la Damasc sa pregateasca impreuna cu sectia consulara a altor ambasade din statele membre UE un plan coordonat de evacuare eventuala", a spus ministrul de Externe.

"Suntem intr-adevar concentrati pe ce se intampla acolo si trebuie sa sprijinim Opozitia, pentru a se putea organiza", a precizat Teodor Baconschi.

"Regretam numarul enorm de vieti omenesti pierdute in aceste ciocniri intre fortele de Politie si protestatari. Autoritatile siriene s-au izolat si ar trebui sa actioneze cu mai multa responsabilitate, pentru ca reformele promise sa fie puse in practica. Regimul sirian prezent isi joaca soarta pe aceste reforme. E o ciocnire intre vocea strazii, difuza si pe alocuri confuza si niste forte de represiune de o brutalitate absolut inacceptabila", a mai spus Baconschi in legatura cu situatia din Siria.

×