x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bădulescu susţine că procurorii aveau o parte dintre detaliile suplimentare oferite de el în dosarul protestului din 10 august

Bădulescu susţine că procurorii aveau o parte dintre detaliile suplimentare oferite de el în dosarul protestului din 10 august

04 Feb 2019   •   14:03
Bădulescu susţine că procurorii aveau o parte dintre detaliile suplimentare oferite de el în dosarul protestului din 10 august
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu afirmă că procurorii militari cunoşteau o parte dintre informaţiile suplimentare pe care el le-a oferit luni despre protestul din 10 august 2018.

Bădulescu a fost citat la Secţia Parchetelor Militare pentru a fi audiat, după ce a declarat public că ar cunoaşte noi detalii despre protest, iniţial el susţinând că a minţit când a dat prima declaraţie, afirmaţie pe care ulterior şi-a retras-o.

"Aşa cum v-am spus, ceea ce astăzi eu am declarat este în continuarea declaraţiilor din 24 august 2018. Echipa de procurori, parte dintre aceste informaţii pe care eu le-am adus, le aveau, dumnealor au încercat să le lămurească, pertinent", a spus Aurelian Bădulescu la ieşirea din sediul Parchetului General, unde a fost audiat peste trei ore.

Bădulescu a arătat că se va vedea la momentul trimiterii în judecată dacă procurorii vor schimba cursul anchetei pe baza acestor noi informaţii.

El a reiterat că atunci când a spus că i-a minţit pe procurori în legătură cu protestul a folosit de fapt o metaforă pentru a atrage atenţia.

Bădulescu şi-a exprimat speranţa că această anchetă nu va trena.

"Nu aş vrea copiii mei să vorbească despre o mineriadă sau rezultatele unor anchete care nici acum nu au fost terminate vizavi de evenimentele din 1989", a mai spus viceprimarul.

Întrebat dacă ordinele pentru intervenţia jandarmilor în seara de 10 august 2018 ar fi fost date de liderul PSD, Liviu Dragnea, sau de alte persoane, Bădulescu a spus că nu cunoaşte astfel de detalii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: aurelian badulescu