x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Baia de Arieş: Bolnavii psihic, mutaţi cu ambulanţele la alte spitale

Baia de Arieş: Bolnavii psihic, mutaţi cu ambulanţele la alte spitale

de Lucian Dobrater    |    01 Apr 2011   •   13:55

Aproximativ 50 de bolnavi psihic ar urma să fie evacuaţi de la Centrul de Sănătate din Baia de Arieş, singurul de acest profil din judeţul Alba, şi să fie transferaţi la un spital din Arad, măsură pe care angajaţii o apreciază drept ilegală, în condiţiile în care este nevoie de acceptul aparţinătorilor pacienţilor pentru un asemenea demers.

Liderul Sindicatului Sanitas Alba, Marius Sepi, a declarat că oamenii intenţionează să blocheze accesul ambulanţelor, unele trimise de la Arad, în curtea spitalului, pentru a împiedica astfel preluarea bolnavilor. La Baia de Arieş sunt internaţi pacienţi provenind din mai multe judeţe. La Centrul de Sănătate Baia de Arieş, unitate pe care Ministerul Sănătăţii vrea să o transforme în cămin pentru vârstnici, funcţionează secţii de psihiatrie, de interne şi pediatrie, precum şi ambulatoriu de obstetrică, interne, pediatrie şi radiologie. Angajaţii se tem că vor rămâne fără loc de muncă în urma acestei decizii.

Celelalte două unităţi din Alba care ar urma să fie transformate în cămine pentru vârstnici sunt spitalele orăşeneşti din Ocna Mureş şi Zlatna, pentru care consiliile locale au aprobat transformarea lor în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, măsură care se pare că nu a primit acceptul ministerului de profil, potrivit reprezentanţilor celor două primării.

×