x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bâlbâiţi de ninsoare

Bâlbâiţi de ninsoare

de Sorin Anghel    |    01 Iun 2009   •   00:00
Bâlbâiţi de ninsoare

Week-end spectaculos la munte, acolo unde a nins la peste 1.000 de metri altitudine. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă are o grosime de 30 de centimetri. Transfăgărăşanul rămâne în continuare închis.



Vremea a fost deosebit de rece la sfârşitul săptămânii trecute, astfel că în unele masive muntoase s-au înregistrat precipitaţii sub formă de ninsoare. Parângul, Făgăraşul, Postăvarul şi Bucegii au avut parte de zăpadă proaspătă, astfel că cei care au accesat secţiunea WEB CAM de pe www.jurnalul.ro au avut parte de imagini de vis!

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cei care au fost surprinşi de ninsoare pe munte! Un profesor de la un liceu din Braşov şi două eleve au rămas blocaţi în Masivul Piatra Craiului, după ce au încercat să urce pe Vârful Ascuţit, deşi nu erau echipaţi corespunzător, iar în zonă începuse să ningă. Salvamontiştii din Zărneşti au reuşit să îi recupereze după aproximativ patru ore. "Cei trei au dat dovadă de inconştienţă totală, iar când i-am găsit vorbeau toţi trei în acelaşi timp, erau foarte speriaţi şi aproape să intre în şoc hipotermic. Dacă nu i-am fi găsit la timp, cu siguranţă ar fi murit", a afirmat şeful Salvamont Zărneşti, Ion Pivodă.

În Masivul Leaota, un cioban s-a rătăcit din cauza vizibilităţii foarte scăzute şi viscolului puternic. El a înnoptat la o stână părăsită, luând legătura cu salvamontiştii din Câmpulung Muscel ieri-dimineaţă. Aceştia porniseră în căutarea sa, dar au încetat acţiunea în momentul în care ciobanul i-a sunat şi le-a spus că nu are nevoie de ajutor.

×
Subiecte în articol: meteo