x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nouă bandă unică pentru mijloace de transport în comun. STB: Traseu mai rapid din Nord spre Centru

Nouă bandă unică pentru mijloace de transport în comun. STB: Traseu mai rapid din Nord spre Centru

de Redacția Jurnalul    |    26 Oct 2023   •   10:45
Nouă bandă unică pentru mijloace de transport în comun. STB: Traseu mai rapid din Nord spre Centru
Sursa foto: Facebook

STB a anunțat joi începerea lucrărilor de amenajare pentru un nou traseu de bandă unică, destinat transportului public, de la Piața Presei la Piața Victoriei. Traseu mai rapid din Nord spre Centru, cu STB, a transmis societatea.

„Avem o veste bună pentru călătorii noștri: STB va circula mai rapid pe relația Nord - Centru! Cu suport instituțional din partea Primăriei Capitalei, care a avizat reconfigurarea circulației pe traseul Piața Presei - Regele Mihai I - Bd. Kiseleff - Piața Victoriei, STB va beneficia de o nouă bandă unică, destinată autobuzelor”, a declarat directorul general al Societății de Transport București (STB), Daniel Istrate.

Culoarul unic pentru autobuze începe de la Piața Presei și continuă:

Pe B-dul Regele Mihai I: Zona centrală cuprinde trei benzi de circulație, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo.

Pe Șoseaua Kiseleff: Din cele 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. Realizăm și patru stații noi cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alexandru Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei.

Pe B-dul Aviatorilor: Pe tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor. Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general.

Noul traseu se va conecta cu benzi unice deja în funcțiune, pe strada Radu Beller și pe Calea Floreasca.

„Călătoria de la Nord spre Centru se va face rapid - cu ajutorul benzilor unice, confortabil - datorită noilor autobuze electrice pe care le vom introduce în circulație, dar și accesibil - datorită tarifului, precum și poziționării stațiilor”, a precizat directorul STB.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: stb banda unica