x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre Legea Pensiilor: Normal că există bani. Nu se rupe coaliția. Nu cade niciun guvern

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre Legea Pensiilor: Normal că există bani. Nu se rupe coaliția. Nu cade niciun guvern

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   22:32
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre Legea Pensiilor: Normal că există bani. Nu se rupe coaliția. Nu cade niciun guvern

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seara, că există bani pentru majorarea pensiilor, iar legea se va pune în aplicare, fiiind sustenabilă și validată de Comisia Europeană și de de Banca Mondială.

„Normal că există bani. Legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor pensiile vor crește de două ori: o dată la 1 ianuarie cu 13,8% și pe urmă, (...) de la 1 septembrie va intra legea în vigoare cu recalcularea. Este sustenabilă. Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 de lei. Asta este realitatea. Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 de lei. Cum să comentez eu așa ceva? Cum să nu fie o prioritate pentru oricine?”, a spus, la Antena 3 CNN, premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat de unde se iau banii, președintele PSD a spus că banii se iau din bugetul statului.

"Cine vrea să se războiască să o facă cu Ciolacu, cu PSD, dar sa lase oamenii în pace"

Ăla care l-a dus capul să treacă 9,4% în PRR vine acum și scrie Comisiei că legea pe care am trecut-o prin Senat nu e sustenabilă, lege care a fost validată de către Comisie și de către Banca Mondială? Dacă vor să războiască cu cineva să  se războiască cu mine că n-am nicio problemă. Să se războiască cu Ciolacu, cu PSD-ul, cu cine vor ei, dar să lase oamenii în pace (...)

Eu vorbesc aproape zilnic cu președintele Partidului Național Liberal (n.r Nicolae Ciucă). Mai mult, vorbesc cu el de câte ori este nevoie. Avem o comunicare și încercăm să luăm cele mai bune decizii pentru români", a spus premierul Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN. 

pensii

Nu va cădea ”niciun guvern”, iar coaliția PSD-PNL nu se va rupe. Acestea au fost primele declarații ale premierului Marcel Ciolacu, miercuri seară, în exclusivitate la Sinteza Zilei.

„Nu se rupe coaliția și nu cade niciun guvern. Categoric, dacă se rupe această coaliție, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni fără nicio reținere”,  a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut referiri și la declarațiile lui Rareș Bogdan, care în ultimele zile a avut declarații pe tema ieșirii național liberalilor de la guvernare.

”Când ieși în spațiul public după câteva ore (în urma ședinței coaliției de luni -n.r.), încercând să acoperi un gest nefericit, să mergi la piață cu un ceas de 30.000 de euro la mână să cumperi pătrunjel, normal că românul se revoltă. În loc să ieși și să explici: `dom`le, l-am primit cadou de la soție, mă întreține soția și mi-a dat cadou ceasul. Mi-a dat socrul meu, la nuntă`... Presupun că era mult mai corect. Să dinamitezi o coaliție numai cu știri false ca să acoperi știrea despre tine, înseamnă că ești... domnul Rareș Bogdan nu-i un om prost. Înseamnă că ești iresponsabil. Înseamnă că ești mitocan”, susține premierul României.

Marți seara, Rareș Bogdan a vorbit la Digi 24 despre ruperea coaliției, în cazul în care anul viitor vor crește taxele și impozitele.

”Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile şi mai mult în bugetele companiilor private şi în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliţie de dreapta şi oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD. Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliţiei”, a declarat Rareş Bogdan.

 

×
Subiecte în articol: pensii bani crestere Marcel Ciolacu