x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bani pentru întreprinderi sociale

Bani pentru întreprinderi sociale

de Diana Scarlat    |    29 Oct 2010   •   00:00

Iniţiativele ONG-urilor de a oferi sprijin persoanelor cu dizabilităţi sunt sprijinite în 2010, Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale, de mai multe bănci şi fundaţii din întreaga lume. Printre acţiunile de sprijinire a incluziunii sociale se numără Social Business Tour 2010, iniţiativă a fundaţiei Erste, în parteneriat cu Grupul Erste, good.bee, Ministerului Federal al Muncii, Afacerilor Sociale şi Protecţiei Consumatorului din Austria şi a Grameen Creative Lab, eveniment care a ajuns şi la Bucureşti în aceste zile, partenerul din România fiind Banca Comercială Română.

În cadrul evenimentului Social Business Tour 2010 la Bucureşti, profesorul Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a purtat discuţii astăzi cu reprezentanţi de marcă din domeniul afacerilor, politicii, culturii şi societăţii civile, cu privire la conceptul de antreprenoriat social. "Social Business Tour 2010 va încuraja crearea de noi activităţi de antreprenoriat social. Acesta nu este doar un pas important înspre echitate socială şi dezvoltare durabilă în Europa, ci şi o contribuţie la lupta noastră de a eradica sărăcia la nivel global până în 2030", a declarat Muhammad Yunus. Ideea Social Business Tour 2010 s-a născut în mai 2009, când prof. Yunus a sosit în Viena pentru a culege informaţii, în special cu privire la proiectele de servicii bancare sociale ale Fundaţiei Erste şi Grupului Erste. În România, BCR va aloca trei milioane de euro pentru finanţarea întreprinderilor sociale, această sumă reprezentând o parte din linia de finanţare de zece milioane de euro, pe care Grupul Erste a anunţat că o va aloca pentru sprijinirea iniţiativelor de întreprinderi sociale din Europa Centrală şi de Est. Procesul de aplicare şi managementul întregului proiect va fi supervizat de good.bee, platforma de servicii bancare sociale a Fundaţiei Erste şi a Grupului Erste.

Social Business Tour 2010 în Europa Centrală şi de Est este evenimentul de încurajare a spiritului antreprenorial împotriva sărăciei şi marginalizării sociale. Laureatul Premiului Nobel pentru Pace, profesor Muhammad Yunus, fondatorul Grameen Bank, patronează Social Business Tour 2010 în Europa Centrală şi de Est, eveniment lansat la 11 mai 2010 în oraşele Viena şi Bratislava. În cadrul Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale 2010, din mai până în octombrie 2010, turneul va oferi informaţii despre antreprenoriatul social şi va încuraja iniţiativele sustenabile în acest sens în şase ţări şi şase oraşe din Europa Centrală şi de Est.

×
Subiecte în articol: observator