x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bara Sulina / S-au reluat operaţiunile de punere a vasului eşuat pe linia de plutire

Bara Sulina / S-au reluat operaţiunile de punere a vasului eşuat pe linia de plutire

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Dec 2008   •   00:00

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a reluat, luni dimineaţă, operaţiunile de salvare a navei sub pavilion Sierra Leone. Cargoul a eşuat duminică seară, pe un banc de nisip, la ieşirea din Bara Sulina în Marea Neagră, informează Mediafax.



Autorităţile acţionează cu remorcherul "Ghiorghieni II" pentru repunerea pe linie de plutire navei eşuate. Luni dimineaţă  au fost reluate operaţiunile de salvare a cargoului "Sybell", eşuat în timp ce naviga pe Bara Sulina.  Nava este încărcată cu 1.900 de tone de fier vechi şi se deplasa dinspre România către Turcia. Membrii echipajului au anunţat autorităţile navale că, duminică seară, în jurul orei 19:00, după ce cargoul a părăsit Bara Sulina, a eşuat pe un banc de nisip din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Duminică, în urma incidentului naval, AFDJ Galaţi a trimis în zonă remorcherul "Ghiorghieni II" care ar fi trebuit să repună nava pe linia de plutire, însă operaţiunea de salvare a fost amânată pentru luni dimineaţă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Navigaţia în zonă nu a fost afectată de incident, în urma căruia nu s-au înregistrat pagube materiale sau victime.

×
Subiecte în articol: romania