x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbatul care a agresat cadrele medicale de la Elias nu face parte din Poliţia Română

Bărbatul care a agresat cadrele medicale de la Elias nu face parte din Poliţia Română

17 Dec 2015   •   20:43
Bărbatul care a agresat cadrele medicale de la Elias nu face parte din Poliţia Română

Bărbatul internat într-un spital din Sectorul 1 al Capitalei, care a refuzat tratamentul şi a avut un comportament agresiv faţă de două cadre medicale, nu face parte din Poliţia Română, se precizează într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Potrivit sursei citate, incidentul, petrecut joi dimineaţă, a fost semnalat printr-un apel la 112, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie, care a constatat situaţia de fapt, Totodată, adaugă DGPMB, cele două cadre medicale nu au depus până în acest moment plângere împotriva pacientului.

Ulterior, bărbatul a fost transferat la o altă unitate sanitară de pe raza municipiului Bucureşti, adaugă DGPMB.

Trei asistente au fost agresate, joi dimineaţa, de un pacient internat la Spitalul Elias din Capitală, iar una dintre acestea a suferit o fractură de tibie, fiind operată, a declarat directorul medical al unităţii, Dana Safta.

"El s-a internat aseară (n.r. miercuri), în regim de urgenţă, pentru o stare confuzională din cursul dimineţii. (...) De remarcat depresia lui recentă după decesul mamei. În cursul nopţii a fost liniştit, bineînţeles că s-au făcut toate examinările şi investigaţiile necesare pentru a înlătura prezumţia de diagnostic meningo-encefalită, dar monitorizarea era obligatorie. Liniştea din cursul nopţii însă a durat puţin, pentru că, la tratamentul de dimineaţă, violenţă lui nu a avut măsură. Cadre medicale au fost agresate într-un mod cum nu ni s-a mai întâmplat vreodată până acum. Sunt medic de aproape 40 de ani, trăiesc în spital şi muncesc de atâţia ani, dar asemenea situaţie... Să sperăm că este o criză psihotică acută, să sperăm că nu este o tulburare de comportament", a spus presei Dana Safta.

Ea a mai precizat că pacientul, în vârstă de 44 de ani, poliţist de profesie, a fost imobilizat cu ajutorul angajaţilor firmei de securitate din spital. A fost, de asemenea, chemată Poliţia, iar pacientul a fost dus la Spitalul Obregia.

"Imobilizat în final, a fost dus la psihiatrie la Obregia. A fost chemată Poliţia, urmează o anchetă şi să sperăm că este într-adevăr o suferinţă acută psihotică, pentru că neplăcerea pentru personalul medical vă daţi seama că este foarte mare", a arătat Dana Safta.

Potrivit acesteia, în timpul incidentului, una dintre asistente a suferit o fractură de tibie, iar alte două au avut contuzii la faţă şi pe trunchi. De asemenea, pacientul a rupt un pat şi a deteriorat un monitor.

×
Subiecte în articol: spitalul elias asistente agresate