x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bartolomeu Constantin Săvoiu, la DNA. Generalul în rezervă este audiat în dosarul lui Toni Greblă

Bartolomeu Constantin Săvoiu, la DNA. Generalul în rezervă este audiat în dosarul lui Toni Greblă

22 Ian 2015   •   11:03
Bartolomeu Constantin Săvoiu, la DNA. Generalul în rezervă este audiat în dosarul lui Toni Greblă

Generalul în rezervă Bartolomeu Constantin Săvoiu, cetăţean român şi francez, consilier în relaţii economice internaţionale, este audiat de procurorii DNA. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, el a fost adus cu mandat la DNA pentru a fi audiat în dosarul lui Toni Greblă.

Aceleaşi surse susţin că Toni Greblă, Ion Bîrcină şi Bartolomeu Constantin Săvoiu sunt acuzaţi de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Aceleaşi surse afirmă că, începând cu luna august 2014, judecătorul Toni Greblă a întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Bîrcină şi Săvoiu, cunoscut ca ''Generalul'', care au iniţiat raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) şi demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spaţiul ex-sovietic, cereale, materiale de construcţii şi/sau produse de minerit în Federaţia Rusă şi Republica Moldova.

×