x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu a promulgat Legea "micii reforme" în justiţie

Băsescu a promulgat Legea "micii reforme" în justiţie

25 Oct 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, cunoscută ca legea "micii reforme" în justiţie.



El a făcut anunţul într-o declaraţie de presă, la Cotroceni, trecând în revistă principalele prevederi ale Legii. Preşedintele a spus că Legea este la fel de importantă în această etapă ca şi Codurile juridice. Şeful statului a spus că noua lege este de natură să răspundă exigenţelor românilor ca procesele să se judece mai repede şi mai bine.

Traian Băsescu a spus că prin acest act normativ s-a extins numărul structurilor şi persoanelor care pot face recurs în interesul legii. El a enumerat, la acest capitol, Avocatul Poporului şi Colegiul de coordonare al ICCJ.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, săptămâna trecută, cu 279 voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri, proiectul de lege privind accelerarea proceselor în justiţie.

Adoptarea de către Parlament a actului normativ a fost salutată de către Ministerul Justiţiei, care a apreciat că reprezintă un prim pas în direcţia implementării noilor Coduri fundamentale ale României.

×
Subiecte în articol: observator