x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, către investitorii arabi: Dacă vreţi să vedeţi România, nu mergeţi pe şosele!

Băsescu, către investitorii arabi: Dacă vreţi să vedeţi România, nu mergeţi pe şosele!

de Adriana Duţulescu    |    08 Mar 2011   •   16:33
Băsescu, către investitorii arabi: Dacă vreţi să vedeţi România, nu mergeţi pe şosele!

155379-dsc-0789.jpgPreşedintele Traian Băsescu le-a spus investitorilor din zona Golfului, prezenţi la un seminar la Bucureşti, că dacă doresc să descopere cu adevărat România, să facă cum a făcut şi el de când este preşedinte şi să meargă cu elicopterul, nu pe şosele.

"Un domeniu poate de interes major privind la ceea ce România are - munte, mare, deal - este turismul. Avem o infrastructură de turism depăşită care trebuie modernizată şi avem un potenţial pentru dezvoltarea infrastructurii de turism excepţională. Dacă vreodată veţi vrea să vedeţi cu adevărat România, să nu mergeţi pe şosele. Vă recomand un elicopter. Sunt un om care a circulat în ţară pe şosele foarte mult, dar niciodată nu am descoperit România cum am descoperit-o din elicopter. De când sunt preşedinte, circul des şi cu elicopterul", a spus Băsescu.

El le-a vorbit investitorilor despre frumuseţile din România, însă a atras atenţia că, din păcate, potenţialul acesteia nu este exploatat, iar, dacă vor merge în zona centrală a ţării, vor vedea "cum curge apa minerală pe marginea drumului", deoarece nu este valorificată.

"Ce ne lipseşte pentru a ne valorifica aceste avantaje pe care România le are? Exact infrastructura de turism şi cea rutieră sau feroviară", a subliniat Băsescu, îndemnându-i pe oamenii de afaceri prezenţi la Forumul "Consiliul de Cooperare al Golfului - România - Bucureşti: Oportunităţi de Afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est" să investească în acest domeniu

Băsescu a vorbit şI despre potenţialul "excepţional" al României în domeniul agricol, având posibilitatea de a satisface nevoile a 80 de milioane de locuitori.  "O zonă de mare interes pentru România, şi pe fondul a ceea ce se prefigurează a fi o viitoare criză a alimentelor, este agricultura. Probabil toţi ştiţi că România are o populaţie de circa 22 de milioane de locuitori, dar are un potenţial agricol capabil să satisfacă nevoile a 80 de milioane de locuitori. Valorificarea potenţialului agricol al României ne-ar permite să devenim un mare exportator de alimente", a spus Băsescu, adăugând că "România este una din ţările cu excepţional potenţial agricol şi care poate fi un motor regional al diminuării efectelor unei presupuse viitoare crize a alimentelor".

×