x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu dă ordine clare Justiţiei! Dan Voiculescu aşteaptă pronunţarea Tribunalului, dar Băsescu ordonă: e infractor!

Băsescu dă ordine clare Justiţiei! Dan Voiculescu aşteaptă pronunţarea Tribunalului, dar Băsescu ordonă: e infractor!

de Dan Constantin    |    16 Sep 2013   •   19:34
Băsescu dă ordine clare Justiţiei! Dan Voiculescu aşteaptă pronunţarea Tribunalului, dar Băsescu ordonă: e infractor!

Băsescu Traian comite iar un act de amestec direct în desfăşurarea unui proces. De la tribuna unei reuniuni internaţionale el a “explicat” imaginea proastă a justiţiei româneşti prin presiunile pe care le face “un infractor, proprietar de televiziune”, care îl denigrează pe preşedintele ţării într-un clip. Ghici cipercă, ce-i? Băsescu îi consacră lui Dan Voiculescu un pasaj din discursul lui nu atât pentru a-i convinge pe participanţii la Forumul European pentru Diplomaţie Publică, găzduit de Bucureşti, cât mai ales pentru ca instanţa care deliberează sentinţa în dosarul “Telepatia” să-I consacre, prin sentinţă, lui Dan Voiculescu, statutul de “infractor”.
Aşadar, Băsescu Traian, care are pâinea şi cuţitul Justiţiei, pronunţă fără echivoc, public, într-o alocuţiune televizată, verdictul pe care instanţa Tribunalului Bucureşti ar urma să o dea pe 26 septembrie. Probabil, vexat că judecătorii au amânat decizia, preşedintele României, le dă apriori sentinţa.
Să precizăm că judecătorii şi procurorii sunt numiţi în magistratură prin decrete semnate de preşedintele României. Indicaţia lui Băsescu devine în cazul unor magistraţi aproape o datorie de onoare, o răsplată pentru cel care i-a numit. Iar Băsescu Traian nu se sfieşte în nici o împrejurare să-şi impună influenţa: fie direct, aşa cum a făcut-o ieri, “transmiţând” o sentinţă împotriva adversarului politic notoriu, Dan Voiculescu, fie prin pârghiile de control asigurate de oamenii lui de încredere numiţi în funcţii de conducere în DNA, DIICOT, CSM şi la instanţe, de la judecătorii şi până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citiţi şi: Dan Voiculescu: “Băsescu, jos mâinile de pe justiţie!”


Băsescu Traian s-a înfipt la tribuna oferită de Forumul European pentru Diplomaţie Publică pentru a “drege” imaginea României care “este percepută mai rău decât este în realitate”. Ca atare, Băsescu Traian, care a revenit în funcţie acum un an după un vot masiv care i-a validat de fapt suspendarea, insistă prin a propaga ideea că regimul creat de el în două mandate este un succes. El a asigurat că “realităţile româneşti sunt mult mai bune decât descrierea pe care o avem în opinia publică europeană”.
A uitat cum ajuta Băsescu&co să propage imaginea României ca “ţara loviturii de stat”; cum a reuşit să inoculeze prin trompetele băsiste şi instituţiile abilitate campania de “presiuni asupra justiţiei”; de aşa-zisele acţiuni ale “complotiştilor” de desfiinţare a luptei anticorupţie. Campania de denigrare a instituţiilor fundamentale – Parlament, Guvern, presă – a fost dirijată direct de la Cotroceni, iar vocile “europene”, racordate la Monica Macovei au fost percepute ca atare în capitalele aliaţilor la Bruxelles şi Strasbourg.

Acum, Băsescu Traian stimulează o iniţiativă menită să “dreagă busuiocul”. Cum vrea preşedintele aflat la final de mandat şi cu prestigiul pierdut să repare onoarea feştelită a instituţiilor româneşti, decredibilizate de critici? Bătaia peştelui este pe Justiţie, care sub mandatul lui Băsescu a intrat şi nu a mai ieşit dintr-un sistem de supraveghere a UE. Dixit Băsescu Traian: “Cum să ne creadă cei din afară că Justiţia din România este independentă? Vedem un inculpat care pe propria televiziune strigă prin clipuri «Domnule Băsescu, ia mâna de pe Justiţie!». El este un infractor, dar răspândeşte prin televiziuni, în mass-media, ideea că instituţiile, că Justiţia ţării este subordonată unui singur om”.
Aşadar, este limpede mesajul: “infractorul” Voiculescu trebuie pedepsit nu doar pentru “Telepatia”, ci mai mult, are o vină pentru că distruge şi imaginea României, prin clipuri. Clipurile tv devin probă de acuzare nu doar în discursul lui Băsescu Traian, ci şi în rechizitoriul DNA în dosarul de şantaj al Antenei 3 care “presa” pe RCS-RDS.

Nu, domnule Băsescu, nimeni nu crede că Justiţia este în mâinile unui singur om: ea este gâtuită de mai multe mâini complice, într-un “concert” de subjugare a instanţelor, dirijat de la Cotroceni. Ca să fie şi mai explicit, ca să priceapă auditoriul ales cu grijă şi adus cu mare cheltuială în sala Forumului European, Băsescu mai dă o mostră de “libertate” a Justiţiei: el anticipează verdictul întro cauză care nu se află încă pe ordinea de zi a Curţii Constituţionale – legea pentru proiectul Roşia Montană. “Ştim că s-a împins în Parlament o lege neconstituţională, care nu va trece de Curtea Constituţională. În baza ei generăm o dezbatere care se va finaliza cu o lege neconstituţională... Ştiu că finalul acestui joc va fi o lege respinsă de Curtea Constituţională, (...) , şi atunci cum să avem o imagine bună, mă întreb. V-am dat două exemple cum ne autodistrugem imaginea.”
Băsescu nu-şi dă seama câtă dreptate are! Chiar el dă cea mai evidentă probă de autodistrugere a imaginii României, aducând prin discursul lui două mostre de amestec direct în deciziile instanţelor.

Discursul prezidenţial a mai lansat gafe de proporţii care nu vor rămâne rapid fără ecou. În faţa auditoriului, format din diplomaţi acreditaţi la Bucureşti, funcţionari ai Uniuni Europene, profesori de la Universităţi din SUA, foşti membri ai administraţiei americane, Băsescu a făcut aprecieri negative nu doar la mass-media din ţară şi străinătate, care “ciobeşte” imaginea României, dar a lansat şi un clasament al corupţiei la nivel european. “Sunt convins, spre exemplu, că sunt ţări în Uniunea Europeană mai corupte decât România – şi o spun cu responsabilitate şi ştiind despre ce vorbesc, sunt convins că în Uniunea Europeană sunt ţări în care Justiţia este mult mai temătoare în a se atinge de oamenii politici la nivel înalt, şi totuşi România este definită ca având o Justiţie care nu are curaj să se atingă de oamenii politici importanţi, deci problema este la noi”. Înţelegem din acest pasaj că lupta DNA şi a instanţelor cu oamenii politici importanţi este condusă nu împotriva corupţiei, ci pentru a “da bine” într-o evaluare a Justiţiei, care, vai, este tot negativă!

Asta înseamnă eşecul acestei politici de acuzare dirijată asupra adversarilor politici ai regimului Băsescu Traian. Încarcerarea unor “oameni politici importanţi” şi procesele de corupţie prezentate cu tam-tam au servit doar lui Băsescu, nu au produs şi îmbunătăţirea imaginii Justiţiei româneşti! O spune chiar gura păcătosului care adevăr grăieşte!

×
Subiecte în articol: traian basescu