x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu e relaxat şi glumeţ. Vezi primul mesaj transmis indirect de preşedinte, după declanşarea protestelor

Băsescu e relaxat şi glumeţ. Vezi primul mesaj transmis indirect de preşedinte, după declanşarea protestelor

de Agerpres    |    16 Ian 2012   •   13:17
Băsescu e relaxat şi glumeţ. Vezi primul mesaj transmis indirect de preşedinte, după declanşarea protestelor

Presedintele Traian Basescu a avut luni dupa-amiaza o discutie de aproape doua ore cu peste 150 de tineri interesati sa ocupe postul de consilier de stat in Administratia Prezidentiala, majoritatea celor prezenti spunand ca a fost o atmosfera "relaxata", ca seful statului a glumit cu ei, le-a prezentat programul mandatului sau, dar a amintit, printre altele, si despre actualele proteste.

"A recunoscut doar ca este o miscare sociala cauzata de masurile de austeritate impuse, ca o reflectie a masurilor de austeritate prelungite si domnul presedinte a sustinut ca aceste masuri au fost necesare, fata de alte partide care umblau la bani publici si pentru a preveni protestele sau alte forme alocau sume si datoriile erau din ce in ce mai mari. Dansul a zis ca pentru un control asupra costurilor si bugetului doreste sa indrepte tara spre o situatie mai buna si nu sa se inrautateasca situatia prin alocarea de sume nejustificate. Discutia cu protestele a pus-o pe masa, odata cu prezentarea realizarilor sale si a programului sau, inclusiv masurile de austeritate care s-au impus", a spus unul dintre participantii la discutia cu seful statului.

El a mai afirmat ca seful statului le-a vorbit despre prioritatile pe care le are Administratia Prezidentiala, printre care si domeniul educatiei.

"Ne-a vorbit despre viziunea lui, cum vede Romania in urmatorii ani. A vorbit un pic si despre proteste. Nu a vorbit despre opinia personala a dumnealui, ci despre ce se poate face in viitor", a afirmat o candidata la functia de consilier de stat.

Majoritatea celor prezenti au afirmat ca nu li s-a specificat pentru ce domenii are nevoie presedintele de consilieri de stat, insa exista anumite ce prezinta o importanta deosebita pentru Presedintie.

"Acesti consilieri de stat, nu a punctat domnul presedinte Basescu pe ce domenii are nevoie, dar a spus ca exista anumite prioritati de care Administratia Prezidentiala va tine seama si in masura in care aceste prioritati coincid cu pregatirea candidatilor, atunci se va merge mai departe. O prioritate este educatia", a spus un candidat, absolvent al Facultatii de Drept.

Tinerii care au venit la intalnirea de la Cotroceni cu presedintele Basescu s-au declarat incantati de modul in care s-a desfasurat discutia, precizand ca seful statului a fost relaxat, a glumit si a intrat intr-un dialog cu ei.

"A fost o atmosfera destul de profesionala, dansul a avut atitudinea pe care o are de obicei. Au fost eventuale glume, dar a incercat sa fie cat mai exact si sa explice ce presupune un post pentru Presedintie", a spus o tanara, specializata in drept.

×