x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Este nepermis ca o ţară ca România să nu-şi poată asigura sută la sută hrana de care are nevoie

Băsescu: Este nepermis ca o ţară ca România să nu-şi poată asigura sută la sută hrana de care are nevoie

29 Oct 2013   •   10:51
Băsescu: Este nepermis ca o ţară ca România să nu-şi poată asigura sută la sută hrana de care are nevoie

Este nevoie ca politicul să își asume o politică fermă pentru agricultură, a declarat astăzi Traian Băsescu, în cadrul festivităților organizate cu prilejul Centenarului Societății Române a Horticultorilor.

"Este nevoie ca politicul să își asume o politică fermă pentru agricultură. (...) Acolo unde au apărut succese, ele au fost generate de politicile UE. (...) O politică agricolă care să pună în valoare și calitatea și capabilitățile solului și priceperile agricultorilor români și să aibă ca obiectiv să reducă până la eliminare importurile. Este nepermis ca o țară ca România să nu-și poată asigura sută la sută hrana de care are nevoie", a spus Băsescu, potrivit Agerpres

El a amintit și despre strategia pe care o pregătește comisia prezidențială pentru agricultură.

"Este una din speranțele pe care eu le am, și anume aceea ca acea faimoasă comisie prezidențială pentru agricultură, care a finalizat un raport în luna iulie și a lăsat raportul în dezbatere publică până în septembrie, va lua observațiile primite, le va insera și în perioada imediat următoare vom avea definitivată și asumată acea strategie pentru agricultură, pentru anul 2020. Strategie care, evident, acum, când știm bugetul exercițiului bugetar următor al UE, poate fi fundamentată pe resurse existente, și nu pe povești", a subliniat președintele.

Băsescu a afirmat că face apel la comisia prezidențială, despre care spune că nu îi este subordonată, să introducă observațiile Comisie Europene, pe cele ale agricultorilor români și să dea forma finală care să se constituie în strategia de dezvoltare a agriculturii României până în 2020. 

×
Subiecte în articol: traian basescu agricultura