x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: „Guvernul păcăleşte oamenii cu Coşul pensionarului. Nu se poate face decât pe termen scurt, pe prietenii”

Băsescu: „Guvernul păcăleşte oamenii cu Coşul pensionarului. Nu se poate face decât pe termen scurt, pe prietenii”

02 Aug 2011   •   11:16

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Radio Romania Actualitati, ca nu a incurajat initiativa privind cosul de solidaritate pentru pensionari, pe care a etichetat-o drept 'varianta populista, care nu poate tine', apreciind ca 'a venit timpul ca politicienii sa nu mai pacaleasca oamenii'.

'Este o varianta pe care n-am incurajat-o. Am etichetat-o de la bun inceput ca fiind populista, pentru ca ea nu poate tine. Deci este, cum sa spun, gasesti niste furnizori care iti dau direct... Am mai vazut experienta asta si s-au inchis magazinele a doua zi dupa alegeri. Cred ca a venit timpul ca politicienii sa nu mai pacaleasca oamenii", a spus presedintele.

Intrebat daca a simtit presiuni populiste din partea politicienilor, seful statului a raspuns afirmativ.

'Eu, ca sef al statului, pot sa inteleg ca, daca ne intoarcem la situatia din 2009-2010, va fi mult mai rau decat a fost cu trecerea prin aceasta criza. Deci, cu orice pret, Romania nu trebuie sa se intoarca la dezechilibrele macroeconomice pe care le-a avut in perioada 2009-2010', a spus presedintele.

'Eu le doresc sa reuseasca fara sa ceara bani de la bugetul de stat. Si daca reusesc, e foarte bine. Experienta mea spune ca intr-o economie de piata nu rezista asa ceva. Nu se poate face decat pe timp scurt, artificial, pe prietenii. Si ce te faci, ca sunt 6 milioane de pensionari? Cui dai si cui nu?', a adaugat Traian Basescu.

Guvernul a avizat, miercuri, printr-un memorandum, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea 'cosului de solidaritate'. Proiectul prevede acordarea lunar, contra cost, dar la 'pretul cel mai scazut posibil', a unui pachet continand alimente de baza, precum faina, zahar, ulei, malai si orez.

Programul de distribuire catre pensionari a unor produse alimentare de baza la preturi reduse, aprobat miercuri de Executiv, a fost derulat anterior de Guvernul PSD sub forma magazinelor 'Economat' si criticat la acea data de actualul presedinte Traian Basescu, atunci lider PD si primar al Capitalei.

×