x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu îi închină ode lui Ceauşescu

Băsescu îi închină ode lui Ceauşescu

04 Noi 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la B1 TV, că dacă Nicolae Ceauşescu ar fi stat doar zece ani în fruntea statului era "un mare preşedinte în istoria românilor", şeful statului adăugând apoi, întrebat despre cei 6 ani la Cotroceni că sunt "cam mulţi". Întrebat, la la începutul emisiunii în legătură cu împlinirea în decembrie, a şase ani de mandat la Cotroceni, Traian Băsescu a comentat râzând: "Cam mulţi". Apoi, într-o discuţie despre Nicolae Ceauşescu, şeful statului a apreciat: "Dacă el stătea numai 10 ani, era un mare preşedinte în istoria românilor".

În aceeaşI emisiune, programată de ziua sa de naştere, printre nenumărate subiecte abordate, Băsescu a ţinut să îl atace pe fostul ministru de Interne, Vasile Blaga. Băsescu a declarat că noul ministru al Internelor, Traian Igaş, nu are experienţă, dar ştie că trebuie să aplice legea, pe când fostul ministru Vasile Blaga "pretindea că ştie şi face tot în MAI", dar nu a acţionat corespunzător la mitingul poliţiştilor. "La mitingul acela de pomină, care a costat pe un ministru scaunul, acolo conducerea ministerului nu şi-a făcut datoria. Eu vă dau alt exemplu: MAI cu un ministrul Igaş, când a fost marea manifestare de acum două săptămâni, şi comportamentul MAI cu ministrul Blaga şi cu asta am spus tot. Pentru mine, ministerul nu a acţionat cum trebuie având la comandă un ministru care pretindea că ştie şi face tot în MAI şi a acţionat corespunzător cu un ministru nou, tânăr, fără experienţă, dar ştiind că trebuie aplicată legea", a spus Băsescu.

Şeful statului n-a scăpat nici povestea nemuritoare a suspendării sale, pusă la cale de moguli. Băsescu a declarat că este adevărat că se pregăteşte un nou demers de suspendare a sa din funcţie, şi că această informaţie nu este surprinzătoare întrucât Dan Voiculescu a anunţat-o public, subliniind însă că cei care doresc să-l suspende nu vor reuşi. "Aşa este (se pregăteşte o nouă suspendare a sa-n.r.), dar de ce ne facem că ne suprinde? Voiculescu l-a anunţat public. Măcar Voiculescu e mai onest decât Crin Antonescu şi Ponta. Supărarea lui Ponta a fost că nu a fost ales el (de moguli, n.r.) şi a fost ales Crin Antonescu şi are o oarecare frustrare dar e mai tânăr, poate aştepta să îşi ia lecţia Crin Antonescu şi după aceea vine şi rândul lui Ponta să şi-o ia şi el dacă aşa crede că se face politică", a declarat şeful statului.

×
Subiecte în articol: observator