x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: La mijlocul anului creştem salariile bugetarilor. MRU: Am emoţii să ştiu cum pot să fac să reîntregesc salariile bugetarilor

Băsescu: La mijlocul anului creştem salariile bugetarilor. MRU: Am emoţii să ştiu cum pot să fac să reîntregesc salariile bugetarilor

25 Apr 2012   •   05:35
Băsescu: La mijlocul anului creştem salariile bugetarilor. MRU: Am emoţii să ştiu cum pot să fac să reîntregesc salariile bugetarilor

UPDATE 12:10 - Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat astazi, la Palatul Parlamentului, ca are emotii in legatura cu felul in care va pune in aplicare hotararea Curtii Constitutionale prin care unii dintre pensionari trebuie sa primeasca inapoi de la stat niste sume de bani, dar si pentru felul in care va putea sa reintregeasca salariile bugetarilor.

"Cineva spunea ca emotiile ar trebui sa existe pentru ca sunt inerente activitatii primului-ministru. Emotia mea, de exemplu, in momentul de fata este cum pot sa pun in aplicare o hotarare a Curtii Constitutionale in asa fel incat pensionarii sa capete ceea ce Curtea pe buna dreptate le da. Acolo am emotii. Tot asa cum am emotii sa stiu cum pot sa fac sa reintregesc salariile bugetarilor", a afirmat Ungureanu dupa ce a fost intrebat daca are emotii in legatura cu motiunea de cenzura.

In legatura cu sumele restituite pensionarilor, primul ministru a spus ca trebuie sa faca un calcul care in primul rad sa multumeasca pe toata lumea si in al doilea rand "sa ne dea mai departe nadejdea ca aceasta tara isi pastreaza stabilitatea macroeconomica".

"In momentul de fata analizam toate optiunile tehnice si, sa fie foarte clar, decizia CCR se pune in aplicare. Noi nu discutam chestiunea asta. Conform Constitutiei, o decizie CCR se pune in aplicare", a afirmat premierul, care a precizat ca, in opinia sa, pensionarii nu ar trebui sa se adreseze justitiei pentru a-si obtine banii pe care statul trebuie sa-i ramburseze.

UPDATE 11:34 - Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, i-a oferit presedintelui Consiliului European distinctia Colanul Parlamentului Romaniei. Ea l-a caracterizat pe Van Rompuy drept una dintre figurile emblematice ale procesului contemporan de reconstructie institutionala a Uniunii Europene.

UPDATE 10:40 - Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy sustine un discurs in Parlamentul Romaniei, sedinta plenului reunit al celor doua Camere incepand cu o intarziere de aproximativ jumatate de ora. La sedinta participa premierul Mihai Razvan Ungureanu si mai multi ministri ai Cabinetului, liderii opozitiei precum si presedintele PDL, Emil Boc.

UPDATE 10:05 - Presedintele Traian Basescu a declarat, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, ca l-a informat despre intentia partii romane privind revenirea, de la mijlocul anului, la nivelul salariilor de dinaintea reducerii cu 25%, pentru stimularea consumului. "Am prezentat intentia ca de la mijlocul anului sa revenim la salariile de dinaintea reducerii cu 25%, scopul fiind stimularea consumului si respectarea unor angajamente asumate", a spus Basescu.

Basescu a mai spus ca luna septembrie a fost fixata pentru luarea unei decizii asupra aderarii Romaniei la schengen. Presedintele Romania a mai atras atentia in legatura accesul in Uniunea Europeana a formatiunilor radicale. "In discutia cu presedintele Consiliului European am atras atentia in legatura cu evolutiile catre formatiuni radicale in interiorul UE si am subliniat ca exista un risc pe care trebuie sa-l prevenim", a declarat Traian Basescu.

UPDATE 08:42 - Presedintele Traian Basescu i-a spus presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, ca mandatul sau de sef al statului poate fi mai scurt, pentru ca in Romania "presedintele poate fi suspendat". In Romania "presedintele poate fi suspendat" a spus seful statului catre oaspetele sau.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, efectueaza astazi o vizita la Bucuresti. Oficialul a fost primit de presedintele Traian Basescu, la Cotroceni, cei doi urmand sa sustina declaratii de presa la ora 09:45. De asemenea, van Rompuy va sustine un discurs in plenul Parlamentului, incepand cu ora 10:00.

Printre temele pe care le va aborda oficialul european in discursul sau vor fi relansarea cresterii economice si finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

La randul sau, presedintele Traian Basescu va prezenta presedintelui Consiliului European prioritatile Romaniei pentru urmatoarea perioada in domeniul politicilor europene.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, joi, ca i-a contactat pe Crin Antonescu si Daniel Constantin pentru a le solicita ca PNL si PC sa ia parte la sedinta Parlamentului la care va fi prezent Herman Van Rompuy, mentionand ca cei doi inteleg sa asigure, prin parlamentari, "sala de plen plina".

El a spus ca Antonescu a fost "cat se poate de receptiv" la solicitarea sa si ca, la randul sau, Daniel Constantin l-a asigurat ca parlamentarii PC vor fi in sala la acest eveniment.

×